Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo, to smo mi:

'Nelegitimna Uprava Dinama provodi nasilnu privatizaciju'

Dinamo to smo mi
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/8
18.04.2018.
u 08:41

"Tiraniji koja je trenutno u Dinamu jedina su alternativa njegovi članovi s vizijom, misijom i ciljem", stoji u priopćenju

U ponedjeljak je osnovana udruga članova GNK Dinamo Zagreb pod imenom "Dinamo, to smo mi". Predsjednik udruge je Juraj Ćosić, potpredsjednik Futsal Dinama.

Svoju su podršku do sada dali nekadašnji kapetani Dinama Dario Šimić, Tomo Šokota, Igor Bišćan, Silvio Marić, navijači Dinama Bad Blue Boysi, osnivači građanske inicijative Zajedno za Dinamo i Futsal Dinama.

Danas se nova udruga oglasila priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

Nogometni klub Dinamo je skoro dva desetljeća okupiran i pljačkan od nelegitimne Skupštine i ljudi koji njime upravljaju. U tom razdoblju Dinamov smisao izgubljen je između procesa na osječkom sudu za najveću pljačku u povijesti hrvatskog sporta i moralnom talogu vodstva Kluba, uz kojeg se na spomen Dinama vežu asocijacije primitivizma, diktature i samovolje uz političko-pravosudni blagoslov institucija.

Dinamo to smo mi
1/8

Aktualna uprava potjerala je navijače i članove Dinama od svog Kluba. Stadion je konstantno prazan, sportski aspekt poslovanja sveo se na privatni interes ispred interesa Kluba, a o uspješnosti vođenja Dinama govori činjenica kako je prošla poslovna godina bila najgora u povijesti - sa 112,8 milijuna kuna minusa. Nadalje, bilanca Dinama za 2017. godinu pokazuje kako su njegove obveze veće od ukupne imovine Kluba te da je isti u velikim financijskim problemima uz sve izlazne transfere i donacije Grada Zagreba u zadnjih deset godina.

O samom suđenju u Osijeku očitovat ćemo se kad za to dođe vrijeme jer istovremeno, ispod radara, provlači se pokušaj privatizacije Dinama kojim bi se legalizirala pljačka Kluba kojoj svjedočimo posljednjih godina. Nasilnom privatizacijom pokušavaju se amnestirati svi događaji zbog kojih je Dinamo na stupu srama. 

Svih ovih godina, članovi Dinama pokušavaju tome stati na kraj. Demokratizacija Dinama je jedini način za povratak Kluba njegovim članovima i nada da će sport biti ispred osobnih interesa. 

Tiraniji koja je trenutno u Dinamu jedina su alternativa njegovi članovi s vizijom, misijom i ciljem. Okupljeni u udruzi „Dinamo to smo mi“ kao uspješan primjer ističemo MNK Futsal Dinamo, Klub njegovih članova koji je vođen demokratski, transparentno i odgovorno. Pokazali smo što znamo te kako je moguće tako raditi, a to želimo pokazati i u Dinamu.

Pozivamo sve dinamovce da se uključe u rad naše udruge kako bi vratili klub onima kojima i pripada, a to su njegovi članovi, jer Dinamo to smo mi!

Komentara 14

CI
cigo1983
10:12 18.04.2018.

Auuu,doslo vrijeme s goreg na gore!!!Sada sve funkcionira i Dinamo je tehnicki poslozen u milimetar,radnici zadovoljni,igraci deru lovu kao da igraju u srednjem nivou klubova Bundeslige,sve redovno,al stadion prazan jer oni "doduse nedokazano"kradu ali nema svrhe igrati samo onako i stvarno trebaju navijaci jer je to ovako stvarno nula!!Druga opcija koja ne moze prodati ni Messija u Katar ili ne moze biti prva u malonogometnoj ligi,pojma nema o vodjenu kluba i opusu posla koji treba odraditi,uz krcati stadion ce bodrena pjesmom i neredima vrlo pateticno otici brzo u tri p.m.!!!Moj Diname gdje si bio kad se sreca djelila!!!

MA
..Marsijanac
15:21 18.04.2018.

Kako bi samo ti crvendaci volili da mogu svoje sape staviti na lovu Dinama. Puna podska upravi Dinama i gospodinu Mamicu.

LA
like_a_boss
09:58 18.04.2018.

Ajmooooo PR kmetovi, u obranu lopova. Zaradite tih 50 lipa po komentaru ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije