Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKOMOTIVA POTVRDILA

Nekadašnji napadač Vatrenih završio karijeru, a Sammir se vraća u Brazil

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
01.03.2021.
u 18:06

- Velika nam je čast da bivša devetka reprezentacije Hrvatske, bivši igrač Glasgowa, Rapida West Hama, Hulla, Evertona, završava profesionalnu karijeru u Lokomotivi - objavili su s Kajzerice

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić (35) završio je karijeru, objavila je Lokomotiva, dok je Sammir raskinuo ugovor s Lokosima i karijeru će nastaviti u Brazilu.

Jelavić je već neko vrijeme imao problema s ozljedom koljena, zbog čega se odlučio na prekid karijere.

- Nikica je postupio maksimalno korektno prema klubu gdje je u otvorenoj i iskrenoj komunikaciji zaključio kako je najbolja i najpoštenija opcija prekid nogometne karijere, te je Nikica i ovim postupkom pokazao svoju sportsku i ljudsku veličinu.

Velika nam je čast da bivša devetka reprezentacije Hrvatske, bivši igrač Glasgowa, Rapida West Hama, Hulla, Evertona, završava profesionalnu karijeru u Lokomotivi - objavili su s Kajzerice.

Jelavić je karijeru započeo u GOŠK-u iz Gabele, potom je igrao za Neretvu, a s 15 godina je stigao u Hajduku gdje se zadržao pet godina. Potom je igrao za bečki Rapid, Rangers, Everton, Hull City, West Ham United, Beijing Renhe i Guizhou Zhicheng, a kolovozu prošle godine vratio se u Hrvatsku u redove Lokomotive.

Za reprezentaciju je sakupio 36 nastupa, postigavši šest golova.

Lokomotivu je sporazumno napustio i Sammir koji je dobio ponudu jednog brazilskog kluba.

Sammir je stigao u Lokomotivu u ljeto 2019. godine, a bio je to njegov treći povratak u Prvu HNL nakon dva mandata u Dinamu.

Bivši hrvatski reprezentativac je za Dinamo zabio 66 golova u 294 nastupa. Nakon prve Modre epizode hrvatski Brazilac je 2014. preselio u Getafe, a potom je otišao u Kinu, gdje je igrao za Jiangsu Suningu i Hangzhou Greentownu. U Dinamo se vratio 2017. godine, u 12 utakmica zabio je jedan gol. Iz Maksimira je ponovno otišao u Kinu u Wuhan Zall, a potom i u brazilski Sport Recife. 

U Hrvatsku se vratio u kolovozu 2019. potpisavši ugovor za Lokomotivu.

- Dao je veliki obol u Lokomotivi, njegov doprinos je nemjerljiv, ne samo na terenu, nego pri učenju i usmjeravanju mladih nogometaša, jer svaki igrač je uz Sammira bio bolji igrač - poručili su iz Lokomotive.

Ključne riječi

Komentara 1

AJ
AjdemiDudlaj
22:14 01.03.2021.

Ode Samke a taman su se kafići počeli otvarati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije