Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje prvenstvo

Nekadašnje osvajačice Europe nestale su s mape

Podravka Vegeta
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
14.09.2019.
u 00:22

'Zelene' iz Trešnjevke prvi put od samostalnosti Hrvatske neće igrati Prvu ligu. Klub dugačke tradicije, još iz vremena bivše Jugoslavije, nije uspio financijski izdržati prošlu sezonu

Nakon četiri mjeseca stanke počinje nova sezona Prve hrvatske lige za žene. U odnosu na prošlogodišnje izdanje, novi klubovi u Ligi su: Virovitica, Dugo Selo 55 i Sinj, dok su Pitomača, Zamet i Trešnjevka izvan ovosezonskog natjecanja.

'Zelene' iz Trešnjevke prvi put od samostalnosti Hrvatske neće igrati Prvu ligu. Klub dugačke tradicije, još iz vremena bivše Jugoslavije, nije uspio financijski izdržati prošlu sezonu.

A kada u klubu nestane novca, nestane igračica, motiva, ambicija. I onda zna se – put prema propasti. Znaju to jako dobro u nogometom klubu Zagreb. Nadamo se da će Trešnjevka naći snage i novca da se brzo vrati tamo gdje pripada.

Ipak je riječ o klubu koji je bio pobjednik Kupa IHF-a 1982. godine kada su igrale Biserka Višnji, Mirjana Ognjenović, Jasna Ptujec... Riječ je o klubu koji je triput bi prvak Hrvatske, jednom osvajač jugoslavenskog kupa, dvaput u finalu hrvatskog kupa.

I dok je jedan kultni hrvatski klub otišao s prvoligaške scene, drugi se na nju vratio – Virovitica. Dobri poznavatelji rukometa jako se dobro sjećaju TVIN-a koji je bio triput prvak bivše Jugoslavije, pet puta prvak Hrvatske, ali u kasnim pedesetima i šezdesetima.

U samostalnoj Hrvatskoj Virovitičanke su jednom bile doprvakinje i triput su igrale finale kupa Hrvatske i sva tri puta izgubile. Lijepo će u Prvoj ligi biti vidjeti i jedan Sinj koji je godinama davao sjajne rukometašice poput sestara Hrgović i sestara Milanović-Litre.

Podravka Vegeta ulazi u sezonu kao apsolutni favorit. Došlo im je pet top igračica – Grkinja Lampirini, Slovenka Stanko, Makedonka Georgijevska, Crnogorka Mugoša te Rumunjka 
Ianasi.

Ključne riječi

Komentara 1

DD
dr dragon
15:56 14.09.2019.

Šteta za trešnjavku a smiješna mi je Podravka kao da u hrvatskoj nema igračica pa treba uvoziti i to cijelu ekipu i onda se čudimo ženskoj reprezentaciji što loše igra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije