Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni LP

”Plinari” s osmoricom novih igrača napadaju 18 milijuna eura

13.09.2019.
u 20:35

Zagrebaši najskuplju svjetsku rukometnu momčad, čiji je proračun 18 milijuna eura, dočekuju s čak osam novih igrača u odnosu na prošlu sezonu

Rukometaši PPD Zagreba u subotu ulaze u svoju 27. sezonu u Ligi prvaka. Nisu igrali samo jednom u ovom elitnom natjecanju, kada su bili suspendirani u sezoni 2001./02. pa je umjesto njih igrao Metković koji je te sezone stigao do četvrtfinala kad ga je izbacio španjolski Portland.

U proteklih 26 nastupa zagrebaši su dvaput osvajali Kup prvaka, 1992. i 1993. godine, igrali su četiri puta u finalu (1995., 1997, 1998. i 1999. godine) u kojem su jednom izgubili od Elgorriage te triput od Barcelone.

1/3

Pamte zagrebaši i jedno polufinale (2000.), a sedam su puta ispadali u četvrtfinalu. Zadnji su put u četvrtfinalu igrali kada je na klupi sjedio Veselin Vujović, 2016. godine.

Moramo misliti na sebe

Da je Branku Tamšeu, današnjem treneru “plinara”, ta momčad od prije tri godine mogao bi razmišljati o sličnom pothvatu. U klubu su tada bili Stipe Mandalinić (danas u Füchseu), Tin Kontrec (Gummersbach), Domagoj Pavlović (Melsungen), Filip Ivić (Gummersbach), Stefan Vujić (Bukurešt)...Iz te momčadi ostao je vječni kapetan Zlatko Horvat. Zanimljivo je da su 2016. u četvrtfinalu ispali od PSG-a, prvog suparnika u novoj sezoni. U Zagrebu je bilo minus osam, ali u Parizu egal (32:32).

– Počinje nova sezona Lige prvaka. Znamo s kim, kako i zašto, imamo svoje ciljeve i želje. Bespotrebno je gubiti vrijeme nabrajajući sve kvalitete PSG-a. Zaželio bih što puniju, odnosno puno Arenu, mislim da dečki to zaslužuju. Čeka nas jako teška utakmica i vrhunski protivnik koji se ponovno želi domoći vrha Europe. Toga smo svjesni, ali isto tako želimo i odigrati jednu utakmicu koja priliči nama i našim kvalitetama. Želim da 60 minuta igramo u našemu ritmu i da se što više postavimo jako protiv favorita u utakmici. Prije svega moramo misliti na sebe i biti disciplinirani, imati u glavi cilj i ispoštovati ono što radimo na treningu – samo ćemo tako moći igrati s Parizom – rekao je Branko Tamše, trener “plinara”.

Zagrebaši najskuplju svjetsku rukometnu momčad, čiji je proračun 18 milijuna eura, dočekuju s čak osam novih igrača u odnosu na prošlu sezonu.

Ne očekuje se puno

No gledajući prijateljske pripremne utakmice te prva dva susreta u SEHA Gazprom ligi, za sada tek za trojicu igrača možemo reći da su pojačanja – Šipić, Bećiri i Ašanin. Ostali (Gadža, Kosteski, Špende, Hrastnik i Stojnić) tek se moraju dokazati. U odnosu na prošlu sezonu nema Burića, Sršena, Potočnika, Kontreca, Kastelica, Jotića, Potića, Šušnje, Ćerimija.

Što zagrebaši mogu očekivati u subotu (zagrebačka Arena, 20 sati)? Sudeći po onome što smo vidjeli protiv Veszpréma, koji je slične igračke kvalitete kao PSG, malo. Nitko ne bježi od istine da su Parižani veliki favoriti.

Kako i ne bi bili kada u rosteru imaju dva najbolja igrača s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Njemačkoj – Sagosena i Hansena. A tu su još braća Karabatić, Abalo, Remili, Gerard...Njima su otišli Gensheimer (Löwen), Stepančić (Pick Szeged), Omeyer (prestao) i Dourte (Valladolid), a došli su Sigurdsson, Syprzak i Gerard.

– Odradili smo jako dobre pripreme za cijelu sezonu i spremni ulazimo u ovaj susret. Kako je trener i rekao, naš je cilj prvo misliti na sebe i našu igru kako bismo odradili one zadatke koje je on stavio pred nas. Vjerujem da ćemo u tome i uspjeti – rekao je kapetan Zlatko Horvat.

Bit će ovo tek deveti međusobni susret PPD Zagreba i Paris Saint-Germaina. Parižani su dobili šest susreta, jednom je bilo neodlučeno, a jedinu pobjedu PPD Zagreb upisao je 2014. godine kada su u Areni pobijedili s rezultatom 25:24.

Ključne riječi

Komentara 1

LN
lotrscak_nije_iz_ZG
00:03 14.09.2019.

Čemu taj glupi nadimak Plinari? Sponzori dolaze i odlaze, puno je bolje Zagrebaši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije