Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSCAR PISTORIUS

Nekad bio sportski idol milijunima, danas je osuđeni ubojica: Služi zatvorsku kaznu od 13 godina

FILE PHOTO: Pistorius stands in the dock during a break in court proceedings at the Pretoria Magistrates court
SIPHIWE SIBEKO1/REUTERS
22.04.2023.
u 14:54

Nažalost, slava, novac i novi način života promijenili su ga, više nije bio ista osoba. Pistorius je u jednom restoranu ispalio metak iz pištolja, zatim je pucao iz automobila, sudjelovao u tučnjavi... Međutim, južnoafrički mediji nisu željeli isticati mračnu stranu nacionalnog heroja

Popis sportskih asova koji su koji su umjesto sportskih, punili stranice crne kronike nažalost je poprilično dugačak, a jedna priča posebno je uznemirila sportsku javnost u cijelom svijetu. Radi se o svojevrsnoj sagi o slavnom atletičaru Oscaru Pistoriusu (36), koji je bio jedan od najuspješnijih svjetskih sportaša, inspiracija milijunima ljudi, a sada služi zatvrsku kaznu zbog brutalnog ubojstva svoje djevojke.

Prije strašnog zločina koji je počinio, ovaj sportaš bio je simbol snage i veličine ljudskog duha. Čovjek kojemu su kao bebi od 11 mjeseci amputirane obje potkoljenice promijenio je povijest atletike. Popularni 'Blade Runner', kako su ga prozvali zbog proteze koju je nosio, osvojio je šest zlata na Paraolimpijskim igrama i postao prvi sportaš s invaliditetom koji je osvojio medalju u atletskom natjecanju bez invaliditeta kada je nastupio na Olimpijskim igrama.

Najveći utjecaj na njegov život imala je majka. Često je ostavljala inspirativne poruke u njegovoj kutiji za ručak, a jedno pismo koje mu je napisala i danas čuva: 'Pravi gubitnik nije osoba koja zadnja prođe kroz cilj. Pravi gubitnik je osoba koja sjedi sa strane, osoba koji se niti ne pokušava natjecati.'

Nažalost, slava, novac i novi način života promijenili su ga, više nije bio ista osoba. Pistorius je u jednom restoranu ispalio metak iz pištolja, zatim je pucao iz automobila, sudjelovao u tučnjavi... Međutim, južnoafrički mediji nisu željeli isticati mračnu stranu nacionalnog heroja.

Prohodao je sa manekenom Reevom Steenkamp 2012. godine, ali njihova veza obilježena je žestokim ispadima ljubomore od strane Pistoriusa. Steenkamp je to jako smetalo te se razmišljala o tome da prekinu prije kobne noći koja se dogodila na Valentinovo 2013. godine. Stenkamp je pokušala sakriti u kupatilo kako bi pobjegla od bijesnog i ljubomornog Pistoriusa, ispalio je četiri metka. Patolozi su kasnije potvrdili da je Reeva upucana u glavu, torzo i ruku

36-godišnji bivši atletičar je do sada odslužio polovicu od 13-godišnje zatvorske kazne. U ožujku ove godine podnio je zahtjev za uvjetno puštanje na slobodu, međutim, komisija je utvrdila da nije dovoljno vremena proveo iza rešetaka te poručila kako će njegov zahtjev opet razmotriti iduće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije