Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI ŠPANJOLAC

Neiskusni novi trener nervozno objasnio zašto Oršić ne igra: Ne radi se o kvaliteti

storyeditor/2023-01-12/orsic_sveci2.jpg
David Klein/REUTERS
28.04.2023.
u 16:53

Nije da Southampton dokazuje da na terenu trenutno ima bolje i ubojitije napadače od Oršića. U 33 dosadašnja kola postigli su tek 27 pogodaka, samo je Everton ove sezone u Premier ligi zabio manje (25)

Nogometna karijera hrvatskog reprezentativca Mislava Oršića je u 2023. godini otišla u silaznu putanju. Otkako je jedan od najboljih Dinamovih igrača svih vremena otišao put engleskog prvoligaša Southamptona, nema priliku dobiti ikakve hvalevrijedne minute na terenu. 

Osim toga, nije da Southampton dokazuje da na terenu trenutno ima bolje i ubojitije napadače od Oršića. U 33 dosadašnja kola postigli su tek 27 pogodaka, samo je Everton ove sezone u Premier ligi zabio manje (25).

Saintsi plivaju na dnu lige s 24 boda te sa sve manje nade za ostankom, a nije im pomogao ni angažman 39-godišnjeg Španjolca Rubena Sellesa, kojem je ovo prvi posao glavnog trenera u seniorskom nogometu. U najnovijoj izjavi Selles je prilično pasivno-agresivno pristupio novinarima koji su ga pitali o igračima koji ne dobijaju priliku.

Southampton manager Ruben Selles during the Premier League match at St. Mary's Stadium, Southampton. Picture date: Thursday April 27, 2023. Photo: Andrew Matthews/PRESS ASSOCIATION
Foto: Andrew Matthews/PRESS ASSOCIATIO

- Imam velik kadar s 30 ili 31 igračem i uvijek pričamo o onima koji nisu tu. Da sam danas koristio druge igrače, razgovarali bismo o onima koji nisu nastupili. Pa nije na meni procjenjivanje kvalitete igrača. Moram raditi s velikom momčadi. Svaki tjedan imamo istu priču jer postoji puno opcija - rekao je Selles.

Otkako je stigao u redove Southamptona Oršić je mogao maksimalno nastupiti u 20 utakmica, ali u 13 utakmica čak nije bio ni na klupi. Upisao je minutažu u samo pet utakmica, a nije uspio postići ni pogodak ni upisati asistenciju.

- Mislav Oršić je prošli tjedan bio u momčadi, a Paul Onuachu također. Slučajevi nisu isti. Ne mislim da se radi o kvaliteti. Moram donositi odluke i onda vama davati komentar o tome kako se ne radi o njihovoj kvaliteti -  odgovorio je trener Southamptona na pitanje o neigranju Oršića.

Od Oršićevog dolaska u Southampton drastično je pala i tržišna vrijednost hrvatskog brončanog reprezentativca. Kad je transferiran po Transfermarktu je vrijedio 10 milijuna eura, a sad mu je vrijednost pala na sedam milijuna. 


 
 

 

Komentara 1

SS
sokac sa drave
08:41 29.04.2023.

Da je Mamic u dinamu vec bi ga vratio nazad i Orsic bi zabijao i dalje.Problem je sto su Zdravka protjerali lopovi sve lopov do lopova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije