Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eldorado za nogometaše

Nećete vjerovati koliku plaću u Kini ima Pelle, promijenio je poredak najplaćenijih!

Graziano Pelle
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.07.2016.
u 17:11

Na listi deset najbolje plaćenih nogometaša na svijetu čak četvorica igraju u Kini, Brazilac Hulk, zatim Talijan Graziano Pelle, Argentinac Ezequiel Lavezzi i Kolumbijac Jackson Martínez.

Posljednjih nekoliko godina Kina je postala eldorado za nogometaše koji dolaze iz europskih klubova, a to potvrđuje i slučaj talijanskog napadača Graziana Pellea koji je iz Southamptona otišao u kineski prvoligaš Shandong Luneng te je postao šesti najplaćeniji nogometaš na svijetu.

Graziano Pelle u kineskom klubu ima godišnju plaću od 16 milijuna eura, objavili su u utorak britanski mediji. Ispred njega su na listi najplaćenijih nogometaša Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 21 milijun eura), Lionel Messi (Barcelona, 20), Brazilac Hulk (Shanghai, 20),  Neymar (Barcelona, 19) i Zlatan Ibrahimović (Manchester United, 16.2).

Na listi deset najbolje plaćenih nogometaša na svijetu čak četvorica igraju u Kini, Brazilac Hulk, zatim Talijan Graziano Pelle, Argentinac Ezequiel Lavezzi i Kolumbijac Jackson Martínez.

LISTA DESET NAJPLAĆENIJIH NOGOMETAŠA NA SVIJETU:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 21 milijun eura po sezoni
2. Lionel Messi (Barcelona)              20
3. Hulk (Shanghai)                           20
4. Neymar (Barcelona)                     19
5. Zlatan Ibrahimović (Manchester United) 16,2
6. Graziano Pelle (Shandong Luneng)          16
7. Thomas Mueller (Bayern)                         13.5
8. Ezequiel Lavezzi (Hebei C. Fortune)          13
9. Jackson Martínez (Guangzhou Evergrande)  12.5
10. Thiago Silva (PSG)                                        12

Komentara 3

Avatar temohpab
temohpab
21:06 12.07.2016.

ja kad nešto napiSem pročitam to ponovo. Je, vidi se :-)

IP
ispeci.pa.reci
17:45 12.07.2016.

"poredah" koja je to riječ? ja kad nešto napisem pročitam to ponovo da utvrdim da li je ok i razumljivo napisano al očito vi nemate tu praksu

Avatar Bud Humski
Bud Humski
23:33 12.07.2016.

Samo je pitanje vremena kad ce igraci poput Ronalda i Messija poceti odlaziti u Kinu. Nitko nije imun na velike kolicine novca, a zna se da "novac busi cak i tamo gdje burgija nece". Bas me interesira kako bi ova dva spomenuta igraca reagirala da sada iz Kine stigne ponuda od 50-60 milijuna eura na godinu neto, plus sponzorski ugovori kojih ne bi nedostajalo... A kad najbolji pocnu odlaziti, za njima ce i svi ostali... Za desetak godina, kineska liga bi mogla postati najgledanija liga na svijetu, bez obzira kako to sada nevjerovatno izgledalo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije