Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci o debaklu

Ne treba sjeći glave, ali nužan je zaokret u reprezentaciji

Vaterpolo
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
21.01.2016.
u 17:22

– Mađari su igrali odlično, vratar im je bio u ekstra izdanju, a naši su pokazali da nisu u formi.

Hrvatski se vaterpolisti sa još jednog EP-a vraćaju kući bez medalje. Stručnjaci se slažu da su naši vaterpolisti u susretu s Mađarskom potpuno podbacili. Međutim, na taj podbačaj ne gledaju izolirano nego ga stavljaju u kontekst ukupne situacije u reprezentaciji i hrvatskom vaterpolu.

Mnogi nisu bili u formi

– Upada mi u oči da je turnir u Beogradu predug. Previše je reprezentacija i u tome ne vidim smisao. Zbog toga najbolje reprezentacije gube ritam. Možda vam treba jedna lakša utakmica, ali ne tri, kao nama s Maltom, Francuskom i Nizozemskom. Jasno, kako nama tako i drugima, ali činjenica je da kvaliteta igre oscilira, i to kod svih. Druga stvar, izbor sudaca je loš, ne znam zašto ne sude najbolji. Neki kao da su pali iz vedra neba, kriterij im je različit, a odluke i nama koji se bavimo vaterpolom nerazumne. Muči me to i kao pedagoga – kaže Neven Kovačević, bivši izbornik i predavač metodike budućim trenerima, i dodaje:

– Od Srbije smo izgubili bez ispaljenog metka, a ni protiv Mađarske nismo bili pravi. A Mađari me nisu oduševili, gledao sam ih u puno boljem izdanju. Bilo je puno pogrešaka s obje strane, ali mi smo loše igrali u završnici pa se vratar Nagy razigrao.

I Ozren Bonačić upozorava:

– Mađari su igrali odlično, vratar im je bio u ekstra izdanju, a naši su pokazali da nisu u formi. Kako to da je naš najbolji igrač bio mladi Vukičević? A da Muslim nije bio ozlijeđen, Vukičević ne bi ni putovao u Beograd.

– Moraju igrati najbolji, a ovi igrači to nisu – ističe Bonačić i pita se: – Ne znam zašto u reprezentaciji nema Pave Markovića, gdje je nestao Ivan Buljubašić? On je i dobar branič i dobar plivač. Ne treba praviti paniku, ali potreban nam je zaokret u radu – zaključuje Bonačić.

– Sukno očito nije imao puno prostora, bio je izoliran a nije dolazio u šansu. Priliku je iskoristio mladi Vukičević, koji je bio odličan. Nedostajao nam je taj završni udarac, s njim se često kasnilo. Sa samo pet pogodaka u suparničkoj mreži, nemate što tražiti u bilo kojoj jačoj utakmici, a kamoli protiv Mađara. Neki igrači očito nisu u formi, primili smo dva-tri pogotka iz protunapada, a to se također ne smije – napominje Kovačević i dodaje:

– Neki traže i ostavku izbornika Ivice Tucaka, iako on u tri godine ima pet medalja i svjetski je doprvak.

– I Rudić je gubio na početku, pa ga nismo smijenili i to se pokazalo dobrim. Nisam za sječu glava, dapače, Tucaku treba dati maksimalnu podršku. Moramo skupiti glave i ujediniti se u cilju osvajanja medalje u Riju.

Na OI u Rio po zlato

I Bonačić slično razmišlja:

– Ne mislim da Tucak treba dati ostavku, već treba dobro proanalizirati što nam se događa. Da bismo pobjeđivali Mađare i Srbe, svi moraju dati maksimum, pa i Tucak. Ne znam, možda su nas prethodne pobjede nad Mađarima zavarale, ali oni su u vaterpolu opasni kao sam vrag. Tucaku sam bio trener u Medveščaku, cijenio sam ga kao igrača, a cijenim ga i kao trenera. Lukav je i dobar trener i znam da može bolje. Moramo u Riju ići na zlato, to mora biti cilj.

>>Tucak: Ako HVS to želi, ostavka je najmanji problem

Komentara 5

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
19:08 21.01.2016.

Ne treba sjeći glave, ali nužan je zaokret u reprezentaciji i saznanje da je borba za peto mjesto udruženi nevino viteški poduhvat i domoljubno akvatično dostignuče.

DU
Deleted user
20:00 21.01.2016.

Tanka klupa i previse oscilacije u igri. I stvar mentaliteta. Mislim ako su svi zdravi i ako imamo svoje dane u Brazilu mozemo do bronca ili srebra. Zlato je rezervirano za aktualno europskog prvaka Srbije 2016 koja je bez premca u vaterpolu. Samo slijepci bi se tome suprostavili.

DU
Deleted user
17:53 21.01.2016.

I tako je Tucak "stucao" hrvatski vaterpolo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije