Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED

Ne potkradate samo klubove, potkradate i nas navijače!

09.03.2015., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - MAXtv, 1. HNL, 24. kolo, NK Lokomotiva - HNK Rijeka. Trener Rijeke Matjaz Kek.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.03.2015.
u 17:15

Nije imao Kek hrabrosti do kraja, no mislio je na vladare hrvatskog nogometa, a znamo iz kojeg kluba oni dolaze

U subotu je šef Zagreba Dražen Medić grmio na suce nakon što su pjesnici oštećeni u Maksimiru. U nedjelju je Zadar pobijedio Istru poslije očite sudačke pomoći pa je trener Puljana Igor Pamić zavapio: "Ovo više nema nikakvog smisla, pa u kakvoj i u čijoj mi to ligi igramo?"

A kao šlag na tortu 25. kola došao je sudački previd u utakmici Lokomotive i Rijeke u Kranjčevićevoj. Lokosi su pobijedili sa 1:0, a trener Rijeke Matjaž Kek bjesnio je na suca zbog nanesene nepravde. Naivni Slovenac dosad je vjerovao da u hrvatskom nogometu ima pravde, no u ponedjeljak se na vlastitoj koži uvjerio u suprotno. Rekao je Kek i jednu vrlo indikativnu rečenicu.

"Nema to veze s igračima Lokomotive. Po ovim njivama, ovi jadnici bore se da prežive, a netko se vjerojatno doma smije s daljinskim u ruci."

Nije imao Kek hrabrosti do kraja, no mislio je na vladare hrvatskog nogometa, a znamo iz kojeg kluba oni dolaze. Ne lažimo si, sudačka je organizacija već godinama pod utjecajem kluba iz Maksimirske 128. Zapravo, već 15-20 godina. Dinamo (tadašnja Croatia) još je 1999. pokazala koliko je važno imati suce na svojoj strani. I tada je stradala Rijeka kojoj su suci ukrali naslov. Ali stradali su, i stradavaju cijelo vrijeme, i navijači, fair-play, pravda, nogomet u cjelini. Upozoravao je na "čast" sudačke organizacije i predsjednik Hajduka Maleš, no to što je bio zviždač nije mu se isplatilo. Jer u hrvatskom nogometu poštenje ionako rijetko prolazi. Ali narod nije glup, a posljedica svega je da se nogomet zgadio gotovo svima pa na prvoligaške utakmice dolazi 500-1000 gledatelja.

Gospodo, nisu za takav posjet krivi ni loši uvjeti na tribinama ni kvalitete igre. Za to je kriva šačica moćnika koja već godinama privatizira hrvatski nogomet.

Mogla bi nagađanja o sudačkim pogurancima prestati samo uz jednu odluku – da se suci delegiraju ždrijebom. No, onda bi sve bilo pošteno, a to očito nekima nije cilj.

>> Serija sudačkih pogrešaka ozbiljno je narušila smisao Prve HNL: 'To treba riješiti policija'

Komentara 17

PE
perfa57
17:27 11.03.2015.

Prestanite sipati crnilo. Pola tekstova je negativno intonirano. Sudac je čovjek i može pogriješit. Istu situaciju dvije osobe vide različito. u Naslovima vrišti "Šuker odbio Hajduk", a ne navodi se da zbog kazne ne može zastupati Hajduk, ako smo legalisti.i. da je Brbić kažnjen i da ne može sudjelovati.

DU
Deleted user
17:26 11.03.2015.

Suđenje kod nas je na istom nivou kao i bilo gdje u Europi. Pratim lige petice i sve je to isto.Veći i jači klubovi u Europi imaju laganu protekciju u odnosu na druge klubove.Greške sudaca vani i kod nas .....ista stvar. Tako da za naše pravednike bi bilo posla i u ligama petice. I naravno iz lige ispada u 90% slučajeva najsiromašniji i onaj s najmanje utjecaja.

PO
PowerPoint
18:47 11.03.2015.

Nije im dugo trebalo, bez ikakvog dokaza, bez ikakvog argumenta, bez ikakvog dokumenta, bez ikakve indicije, placenici HNK Hajduk pljuju, gaze po Dinamu. Gdje je nestala profesionalnost u novinarstvu? Kako nekakav urednik uopce moze odobriti objavljivanje ovakvog teksta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije