Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Rudež igrao najviše ove sezone, ovo LeBronovo zakucavanje ostavilo bez daha

LeBron James
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
11.11.2015.
u 08:53

Minnesota je izgubila, Cleveland Cavaliers su pobijedili

Damjan Rudež dobio je najveću minutažu ove godine, ali nije sa svoja tri poena uspio pomoći Minnesota Timberwolvesima da stignu do pobjede na svom parketu protiv Charlotte Hornetsa. Završilo je 104:95 za goste i naš reprezentativac odigrao je skoro osam minuta, uz dva pokušaja za tri poena, od koji je jedan bio uspješan. Dodao je tome po jedan skok i asistenciju.

Najefikasniji u njegovoj momčadi bio je LaVine s 20 poena, ali bilo je vidljivo da izostanak Rickyja Rubija, Kevina Garnetta i Nikole Pekovića previše znači. Zabili su Towns (19) i Martin (18) dosta te "gurali" Wolvese prema pobjedi, posebno jer jer Towns još imao i 13 skokova, no jednostavno nije išlo u obrani.

Nadigrali su ih Hornetsi van prve petorke. Nitko u cijeloj gostujućoj momčadi nije došao do brojke 20 poena, ali zato je Jeremy Lin "s klupe" zabio 19, Lamb također kao zamjena 18 i Zeller kao zamjena 14. Kod prvotimaca najefikasniji je bio Batum sa 17 i treba istaknuti Williamsovih deset skokova uz sedam poena. Hornetsi su sad na omjeru 3-4, a Minnesota na 4-3.

No derbi večeri igrao se u Torontu gdje je domaće Raptorse pobijedio ove sezone neugodni New York 111:109. Nije pomoglo što su DeRozan (29) i Lowry (23p, 9a) bili sjajni, baš kao Valanciunas (16p, 9s). Ipak, bolja momčadska igra i odlični Carmelo Anthony (25) bili su dovoljni za pobjedu. Knicksi su sad na 4-4 omjeru, a Raptorsi na 5-3.

Cleveland Cavaliersi su pak na 7-1 i jedini poraz im je onaj u prvoj utakmici sezone protiv Chicago Bullsa (95:97). Trenutno se čine nezaustavljivima i svi koji su ih proglasili favoritima za osvajanje prstena nisu daleko od istine. Iako im nedostaje Irving, to se ne vidi. Naime, LeBron James zabio je u domaćoj pobjedi 118:114 protiv Utah Jazza 31, uz osam asistencija i sedam skokova. Pridodao mu se Mo Williams s 29 poena, šest skokova i šest asistencija, a tu je bio i Kevin Love s 22 poena i osam skokova. Jasno je, Williams je odličan dodatak braniteljima naslova na Istoku.

Jazzerima nije pomoglo ni što šest imalo dvoznamenkasti učinak. Dapače, sva šestorica su zabila minimalno 15, ali jednostavno nisu znali kako zaustaviti nevjerojatan napad domaćih. Burks je bio najjefikasniji kod gostiju s 24 poena, Hayward i Favors zabili su po 17, Burke i Hood po 16 i Gobert 15. Presudilo im je što su napravili 14 prekršaja više pa su Cavsi na liniji slobodnih bacanja bili 15 puta više (33-43 u odnosu na 24-28). Utah je sad na 4-3 omjeru.

REZULTATI:

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 118:114
Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 101:125
Miami Heat - LA Lakers 101:88
Toronto Raptors - NY Knicks 109:111
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 83:99
Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 95:104
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 120:105

>> Dva koša Hezonje, Rudež nije ulazio u igru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije