Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE ODLAZAK VLASNIKA

Navijači Uniteda provalili na Old Trafford, odgođen derbi s Liverpoolom

Manchester United fan protest - Old Trafford
Foto: Simon Peach/Press Association/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.05.2021.
u 16:33

Stotine navijača "Crvenih vragova" uspjelo se probiti na travnjak Old Trafforda uoči derbija protiv Liverpoola koji počinje u 17.30 sati.

Nekoliko sati prije početka najvećeg engleskog nogometnog derbija između Manchester Uniteda i Liverpoola, navijači Uniteda su provalili na  travnjak Old Trafforda tražeći odlazak vlasnika kluba.

Na prosvjedu je bilo oko deset tisuća navijača. Došlo je do tučnjave, a navijači su kamermane gađali bocama i bakljama.

Stotine navijača "Crvenih vragova" uspjelo se probiti na travnjak Old Trafforda uoči derbija protiv Liverpoola koji je trebao početi u 17.30 sati. Navijači su udaljeni s terena, no dio njih uspio se vratiti, navodi BBC. Stoga je derbi odgođen, a još nema potvrde kada će se igrati. Sportklub neslužbeno navodi da bi susret mogao početi u 19:30, s dva sata odgode.

Navijači su prosvjedovali protiv američkih vlasnika Uniteda, obitelji Glazer, zbog sudjelovanja u projektu Europske superlige.

Druga skupina navijača se okupila ispred Old Trafforda, dok je treća skupina pokušala blokirati hotel Lowry u kojem su smješteni igrači Uniteda. Navijači su uzvikivali 'želimo odlazak Glazera".

United je bio jedan od šest premierligaških klubova koji su bili među osnivačima Superlige, a svi su se povukli 48 sati kasnije nakon ljute reakcije šire nogometne zajednice.

Joel Glazer ispričao se pristašama, međutim dio Unitedovih navijača na prosvjedu je nosio transparente s natpisom "isprika nije prihvaćena".

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
18:25 02.05.2021.

To su ti kulturni navijači na zapadu? UEFA ništa ne reagira?

ME
medvedgrad
17:00 02.05.2021.

Čekam tekmu i onda ovi sve zaj..u

Avatar dzambo
dzambo
20:27 02.05.2021.

Sve je to zbog vlasnika klubova koji pokusavaju pretvoriti ''pravi nogomet'' u nesto sto stvarno nema veze sa nogometom....najbolje bi bilo i ''najmirnije'' u buducnosti da se ti vlasnici drze onoga sto nije bija Nogomet nek kupuju i zaradjuju na shopping centrima,hotelima,tvornicama i sve od toga slicnog....i nek se nepetljaju vise u Nogomet i bit ce ''mirna'' buducnost nogometa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije