Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni na Otoku!

Navijači, počnite štedjeti! Evo što vas čeka u prvom dijelu Euro avanture

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/4
01.12.2019.
u 08:18

Hrvatskim navijačima putovanje na Otok ne bi trebao biti problem. Pa tko ne želi gledati prvu utakmicu svoje reprezentacije na stadionu kao što je kultni Wembley. A baš tamo vatreni će otvoriti svoju Euro 2020 priču i to ni manje ni više nego protiv Engleske

Čekali su svi kao zapete puške kakvu će sudbinu na Europskom nogometnom prvenstvu donijeti Hrvatskoj ždrijeb u Bukureštu.

Gledali su svi kako se izvlače kuglice s imenima velikih reprezentacija poput Španjolske, Nizozemske, Njemačke, a onda je legendarni Ruud Gullit odmotao papirić na kojemu piše - Croatia.

Hrvatska nogometna reprezentacija
1/10

Iako je sam ždrijeb, cijeli princip određivanja skupina, kao i sve ostalo bilo pomalo čudno. Svi smo zbrojili dva i dva. Hrvatska će Euro započeti na Otoku. Bilo je tu puno opcija na papiru, poput recimo igranja u Bakuu, ali grah je pao na London i Glasgow i skupinu D kojoj su ti gradovi domaćini.

Dobro poznat teritorij

Inače, u čast 60. obljetnice održavanja prvog europskog prvenstva, Uefa je odlučila da se Euro 2020 održi u čak 12 gradova u 12 zemalja. Domaćini prvenstva bit će London, München, Rim, Baku, St. Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao i Budimpešta.

Hrvatskim navijačima putovanje na Otok ne bi trebao biti problem. Pa tko ne želi gledati prvu utakmicu svoje reprezentacije na stadionu kao što je kultni Wembley. A baš tamo vatreni će otvoriti svoju Euro 2020 priču i to ni manje ni više nego protiv Engleske.

Domaći će navijači sada moći likovati rečenicom: Nogomet se vraća kući. A ni igrači vjerojatno neće imati manje entuzijazma.

Nisu im starni momci izbornika Zlatka Dalića jer baš oni su ih pobijedili na prošlom svjetskom prvenstvu u Rusiji (Hrvatska- Engleska, 2:1).

Hrvatska nogometna reprezentacija
1/7

Svjesni su hrvatski igrači da će to biti poprilično teža misija sada na njihovom domaćem terenu, pred desecima tisuća navijača koji će pohrliti na Wembley - stadion koji je drugi po broju sjedećih mjesta u Europi, a prvi po veličini natkriveni stadion na svijetu.

Stari je Wembley imao dugu tradiciju i duh, ali ovaj novi, otvoren 2007. godine, jednostavno je impresivan. Dom je tri lava, na njemu se igraju finala FA Cupa, ali i ragbijaške utakmice.

London, nije nepoznanica ni Dejanu Lovrenu (Liverpool) ni Mateu Kovačiću (Chelsea) koji tamo igraju prvenstvene utakmice...

Druga destinacija koja će itekako imati značaja za Dalićeve izabranike je Škotska i stadion Hampden Park. Vatreni će pet dana nakon Wembleyja preseliti u Glasgow, gdje će igrati protiv Češke.

Hampden Park ima kapacitet od preko 52 tisuće mjesta, a dobro ga poznaje hrvatski branič Borna Barišić koji igra za tamošnji Rangers. Vodiča po gradu i stadionu naši će reprezentativci imati...

Ulaznice uskoro u prodaji

No, što to sve znači za njih, ali i navijače koji će krenuti put Eura. Naime, s obzirom na to kako je moglo biti - da se svi zajedno gube po Bakuu - Otoko je sasvim dobra destinacija.

Od Londona do Glasgowa je udaljenost tek 663 kilometra, vlak košta 185 eura. Putuje se nešto više od četiri sata. Od Zagreba do Londona zračna udaljenost iznosi 1649 kilometara, dok od Zagreba do Glasgowa treba prijeći 2284 kilometara.

Poznate su to europske destinacije i nije tajna kako nisu ni jeftine... A treba tu uračunati i ulaznice za utakmicu.

Cijene su već poznate. Želi li netko karate za sve tri utakmice skupine morat će platiti 185 eura (prva kategorija), 125 eura (druga kategorija) i 50 eura (treća kategorija).

Navijači će uskoro moći početi s prijavama za kupovinu ulaznica za Euro 2020. Hrvatski navijači ulaznice mogu kupiti isključivo putem Uefe na portalu euro2020.com/tickets.

Postupak prijava za kupovinu ulaznica počinje 4. prosinca u 14 sati te završava 18. prosinca u 14 sati.

>> Pogledajte što su vatreni rekli nakon plasmana na Euro

 

 

Komentara 1

RI
Ringo
08:49 01.12.2019.

Bit će na TV. Nema potrebe trošiti lovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije