Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O NJEMU SE NE GOVORI MNOGO

Navijači Hajduka mogli bi se iznenaditi kad vide tko im je stigao u momčad

13.01.2022.
u 12:41

Hajdukove navijače moglo bi iznenaditi postane li Austrijanac jedan od najvažnijih djelića Hajdukova sistema, što je, imajući na umu sve navedene argumente, zapravo poprilično moguć epilog ovog transfera.

Pokraj u hrvatskom nogometu trenutačno vrlo popularnih priča o povratku Nikole Kalinića i Marina Jakoliša u Hajduk, ispod radara je prošao transfer Austrijanca Lukasa Grgića (26) u redove splitskog prvoligaša. Jedan od najkvalitetnijih zadnjih veznih igrača austrijske Bundeslige došao je prije nekoliko dana na Poljud za samo 100 tisuća eura odštete i potpisao s Hajdukom ugovor do proljeća 2026. godine.

LASK žali za njim

Uz već spomenute priče o povratnicima, a s obzirom i na neke od najrecentnijih Hajdukovih poslova vezanih za Livaju, Krovinovića, Katića, Kalinića, Melnjaka, Lovrencsicsa i slične, donekle je i očekivano da navijači nisu pretjerano euforično reagirali na transfer većini poprilično nepoznatog austrijskog nogometaša, pogotovo kad vidite cifru koja je danas na tržištu transfera sitna i za pojam Prve HNL.

Međutim, Grgić zapravo ima jako velik potencijal da postane važan kotačić Hajdukove prve postave u nastavku prvenstva. Otkako je u klub došao litavski strateg Valdas Dambrauskas, situacija se u veznom redu znatno promijenila. Filip Krovinović zamijenio je ulogu središnjeg veznjaka ulogom ‘desetke’, što je ostavilo znatan prostor za napredak u samom srcu momčadi, što kadrovski, što koncepcijski. Dambrauskasu su nakon te promjene kao središnji ili zadnji veznjaci u kadru kao najistaknutiji ostali Marco Fossati, Jani Atanasov i Josip Vuković. Dok su Fossati i Atanasov veznjaci gotovo isključivo fokusirani na kreaciju i dodavanja, Vuković je profil igrača koji je isključivo fokusiran na destrukciju i duele te su mu tehničke osobine vidno slabija strana.

Dambrauskas je shvatio da mu u veznom redu treba jedno ljepilo, jedan box-to-box igrač koji će znati unijeti agresivnost i disciplinu kad je riječ o pozicijsko-obrambenoj igri, ali isto tako igrač koji će znati iznijeti loptu te odigrati kvalitetno progresivno dodavanje, bez obzira na to je li riječ o kratkom dodavanju ili nekoj dugoj dijagonali. Upravo u tom pogledu sad ima Grgića, koji, istini za volju, iza sebe nema neku zavidnu karijeru, ali nogomet u kojem je donedavno igrao, i to vrlo dobro, barem je na istoj kvalitativnoj razini kao i Hajdukova igra, ako ne i na stepenici više. U austrijskoj Bundesligi, koja je po kvaliteti otprilike tu negdje s Prvom HNL, LASK-u ove sezone ne ide baš najbolje (deveto mjesto), ali zato je u Konferencijskoj ligi, u koju se Hajduk nije uspio kvalificirati, Grgić kao jedan od glavnih igrača pomogao LASK-u u ostvarivanju 16 od 18 bodova u grupnoj fazi.

Puno o Grgićevim kvalitetama govori i činjenica da su navijači LASK-a bili poprilično bijesni zbog njegova odlaska iz kluba, tvrdeći da je bio jedan od rijetkih koji je bio na razini ove sezone te da bi im zbog njegova odlaska sezona mogla i propasti, a također se dosta može iščitati i iz riječi sportskog direktora LASK-a Radovana Vujanovića.

– Uvijek je davao sve od sebe za klub, želio je promjenu i mi smo ga teška srca pustili. Želio bih mu zahvaliti za sve godine služenja klubu i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti.

Niko i ‘anonimci’

Ako se ijedan sportski direktor u posljednje vrijeme u Prvoj HNL dokazao uspješnim dovođenjem ‘stranih anonimaca’ u ligu za sitan novac, onda je to baš Hajdukov Mindaugas Nikoličius.

U Gorici je rijetko kad promašio s akvizicijama, a zasad mu je ‘skor’ dobar i u Hajduku,iako je prerano za donošenje pravih zaključaka. Kad uzmemo u obzir s koliko je malo reakcije popraćen transfer Lukasa Grgića, Hajdukove navijače moglo bi iznenaditi postane li Austrijanac jedan od najvažnijih djelića Hajdukovog sistema, što je, imajući na umu sve navedene argumente, zapravo poprilično moguć epilog ovog transfera.

Ključne riječi

Komentara 8

BS
Blue_shirt
14:36 13.01.2022.

Novac cesto nije mjerilo vrijednosti, ali cesto na uredjenim trzistima ipak daje neko mjerilo kvalitete. A pise da je placeno 100.000€. U tom smislu vjerujem da vrijedi tih novaca, a dai je dobar za hnl... A koliko je uspjesan njihovv gospar, pa eto je, jedino sto da bi bio u rangu sa konkurentima mu nedostaju jedna ili dvije nule na ulazno/izlaznim transferima, ovako spada u rang istre, sibenika, HD...

DU
Deleted user
14:20 13.01.2022.

Odlicno pojacanje. On ce biti novi Zidane! Dobro,ipak pretjerujem. Bit ce novi Figo.

Avatar Nlnja
Nlnja
14:13 13.01.2022.

Austrijanci toliko žale za njim da su jedva dočekali da ga se riješe za kikiriki, kakva mitomanija tovara....😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije