Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Albanija šokirala

Navijači ga tjeraju, 
a Bento moli: Dajte mi još jednu šansu

Portugal
Reuters (Ilustracija)
09.09.2014.
u 10:10

U teškoj je skupini sa Srbijom, Albanijom, Danskom i Armenijom. A Srbija je s novim izbornikom Advocaatom odigrala 1:1 prijateljsku s Francuskom

Kad je zaživio novi sustav kvalifikacija za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo u Francusku, većina favorita mogla je mirno ući u te kvalifikacije. Naime, iz svake skupine dva vodeća idu u Francusku, ide i najbolji među trećima, a ostali treći idu u dodatne kvalifikacije. Dakle, vjerojatnost da ispadne netko od favorita doista je mala.

Albanci uče u Švicarskoj

Ali nije i nemoguća. Uostalom, Nijemci su se jako mučili sa Škotima, a još im prijete Poljska, Irska, Gruzija i slabašni Gibraltar koji je s 0:7 krenuo u svoje prve kvalifikacije. No, Nijemci su s 2:1 preko Thomasa Müllera i uz pomoć suca ipak "riješili" problem Škota, ali u velike teškoće zapao je Portugal. I već nakon samo jedne utakmice jasno je da će u toj skupini biti potresa. Naime, izgubiti kod kuće od Albanije veliki je korak unazad za Portugal koji ni ovog ljeta nije išao prema naprijed nego je iz Brazila morao kući već nakon prve faze. A Portugal na putu do Francuske ima uz Albaniju još ozbiljnih suparnika. Danska i Srbija također žele na EP, Danci su krenuli 2:1 pobjedom nad Armenijom. A Srbija je angažirala iskusnog stratega Dicka Advokaata koji se predstavio u nedjelju na prijateljskom susretu s Francuskom i nakon 1:1 donio nadu Srbiji da može naći put do EP-a.

U Portugalu stoga zvoni na uzbunu. Kako i neće kad se bura zbog slabog nastupa na SP-u još nije stišala i izbornik Paulo Bento je drhtao, a sad su ga sa stadiona ispratili bijelim maramicama, što je jasna poruka da treba otići.

- To je normalna reakcija publike nakon ovakve utakmice, ali nema smisla sve dovoditi pod znak pitanja nakon jedne utakmice. Molim za razumijevanje i još jednu priliku - kazao je Bento.

No, tko zna kako će reagirati savez. Jer izgubili su od momčadi čija je ukupna vrijednost 27,8 milijuna eura, a najskuplji igrač je Shkelzem Gashi (2,75 milijuna eura), igrač Basela. Albanci igraju širom Europe, ima ih u Kölnu, Napoliju, Eintrachtu, Empoliju, ali najviše u Švicarskoj: u Baselu, St. Gallenu, Zürichu, Grasshopperu, Luzernu. A zna se gdje igraju Portugalci, koji ukupno vrijede 312 milijuna eura, a sam Cristiano 100 milijuna.

Zabili nam iz jedine šanse

Mediji ih razapinju: mizerija, najveća sramota u povijesti, skandal, sramota...

- Nije nam lako početi iznova kad se i dalje govori samo o našem lošem nastupu u Brazilu. Albanija se stalno branila i iz jedne šanse zabila nam gol. Naravno da nam je nedostajao Cristiano, komu ne bi nedostajao najbolji europski i svjetski igrač - kazao je nakon poraza Pepe.

>> Jozak dobio ponudu Australije od 400.000 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije