Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novost na stadionima

Navijače će od sada kategorizirati u 'rizične' i 'nerizične': Policija objašnjava što to znači

Osijek na otvaranju Opus Arene postigao 6 pogodaka protiv Slaven Belupa
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
24.07.2023.
u 18:40

Novi sustav će se početi primjenjivati od ponedjeljka 24. srpnja 2023. godine, a policija naglašava kako će temeljem podataka o prodanim ulaznicama organizatorima ustupiti samo informaciju o broju rizičnih navijača, ne spominjući davanje informacija o njihovom identitetu

Danas je nakon godinu dana od potpisivanja i primjene Protokola o sigurnosti na utakmicama visokog rizika u Ravnateljstvu policije održan radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Ravnateljstva policije i Hrvatskog nogometnog saveza na temu analize učinaka njegove primjene.

Naime, analizirajući stanje sigurnosti uoči i nakon odigranih nogometnih utakmica, kao i komunikaciju i suradnju svih dionika, od primjene Protokola, zaključili su da je došlo do unaprjeđenja suradnje navijača, klubova, HNS-a i policije.

GALERIJA Hajduk šokirao Dinamo u Maksimiru i slavio u prvom derbiju sezone 

Osijek na otvaranju Opus Arene postigao 6 pogodaka protiv Slaven Belupa
1/11

Također, navode iz policije, u proteklih godinu dana sigurnosna situacija među navijačkim skupinama na utakmicama nacionalnih i međunarodnih natjecanja te utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije, bila je dobar preduvjet da Ravnateljstvo policije i HNS porade na usklađivanju s takozvanim Europskim nogometnim priručnikom.

Navode kako su zbog navedenih unaprjeđenja odlučili donijeti novu kategorizaciju navijača na „rizične“ i „nerizične“, koja će se primjenjivati od ponedjeljka 24. srpnja.

VEZANI ČLANCI:

U praksi to znači da će, izuzevši prijestupnike koji imaju zabranu posjeta sportskih natjecanja odlukom suda, primjenom nove kategorizacije navijača, policija organizatoru temeljem podataka o prodanim ulaznicama ustupiti informaciju o broju rizičnih navijača, kako bi organizator mogao prilagoditi mjere sigurnosti na stadionu.

"Ravnateljstvo policije donijelo je ovakvu odluku nakon temeljite analize sigurnosne situacije vezane uz domaće nogometne utakmice, savjetovanja sa sigurnosnim stručnjacima te analizom postojeće prakse u drugim EU državama koje primjenjuju ovakvu kategorizaciju navijača, a sve s ciljem osiguranja sigurnog i ugodnog okruženja za sve sudionike nogometnih natjecanja", navode iz policije.

VIDEO U 86. godini života umro je Mirko Novosel, legenda hrvatske košarke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije