Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVOREN NA 15 DANA

Navijač (22) koji je sa šipkom u ruci utrčao na teren dobio maksimalnu kaznu

Hajduk - navijač
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/7
12.03.2017.
u 15:34

Nakon što je 'prespavao' u policiji 22- godišnjeg mladića koji je preskočio ogradu na sjevernoj tribini danas je saslušao Sudac za prekršaje koji mu je odredio najvišu maksimalnu kaznu za taj prekršaj i to 15- dnevni pritvor

Mladić (22) koji je u subotu pred kraj utakmice između Hajduka i Rijeke na splitskom Poljudu s vatrogasnom šipkom u ruci utrčao prvo na tartan stazu, a zatim i na nogometni teren tijekom čega je s vatrogasnom šipkom u ruci trčao za sucem utakmice dobio je danas od Suca za prekršaje 15 dana pritvora zbog bojazni od ponavljanja prekršaja, doznaje se u splitskoj policiji i na sudu.

Nakon što je 'prespavao' u policiji 22- godišnjeg mladića koji je preskočio ogradu na sjevernoj tribini danas je saslušao Sudac za prekršaje koji mu je odredio najvišu maksimalnu kaznu za taj prekršaj i to 15- dnevni pritvor.

Tamo će ostati jer ga je policija prijavila za tri prekršaja Zakona o sprečavanju nereda na sportskim borilištima i zbog narušavanja javnog reda i mira kada je zbog svog drskog ponašanja sa šipkom u ruci, trčao za sucem utakmice.

Antonela Lolić iz splitske policije je Hini rekla i da policija za sva protupravna ponašanja koja su se dogodila na stadionu provodi kriminalistička istraživanja, ali i da za organizatora i redarsku službu koja je trebala održavati sigurnost na stadionu utvrđuju propuste tijekom održavanja javnog okupljanja o čemu će javnost biti izviještena.

>>Huligani ponovno divljaju, a država ne želi riješiti problem


fan attacks referee by videosansebastian

Komentara 98

MI
mica1111
15:56 12.03.2017.

...a zašto ovaj divljak nema ime i prezime...nisam primjetila da je maloljetan...pa da vidimo kako ga je majka odgojila...

Avatar bosanac1951
bosanac1951
16:02 12.03.2017.

Navijač (22) koji je sa šipkom u ruci utrčao na teren dobio maksimalnu kaznu...................15 dana maksimalna kazna...da krepaš od smijeha.Nit imena nit prezimena.Fino bogme, dokle smo dogurali.

Avatar Django
Django
16:09 12.03.2017.

Ovo nije ni blizu najstrožoj mogućoj kazni!! To je samo dokaz tko štiti i koga štiti. Zar zaista narod treba uzeti pravdu u svoje ruke!?? Ako se to dogodi onda neće nastradati samo huligani nego i oni koji ih štite. Kako bi svatko mogao prosuditi o ovome, evo kratke crtice iz kaznenog zakona RH: Prijetnja Članak 129. (1) Tko drugome ozbiljno prijeti kakvim zlom da bi ga ustrašio ili uznemirio, kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci. (2) Tko drugome ozbiljno prijeti da će njega ili njemu blisku osobu usmrtiti, teško tjelesno ozlijediti, oteti ili oduzeti slobodu, ili joj nanijeti zlo podmetanjem požara, eksplozijom, ionizirajućim zračenjem ili drugim opasnim sredstvom, ili joj uništiti društveni položaj ili materijalni opstanak, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. (3) Ako je kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka počinjeno prema službenoj ili odgovornoj osobi u svezi s njenim radom ili položajem, ili prema većem broju osoba, ili ako je prouzročilo veću uznemirenost građana, ili ako je osoba kojoj se prijeti zbog toga dulje vrijeme stavljena u težak položaj, ili ako je počinjeno u sastavu grupe ili zločinačke organizacije, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine. (4) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka pokreće se povodom prijedloga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije