Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJNI UVJETIMA

Natko: Volim biti u selu jer se želim družiti sa svim sportašima

Natko Zrnčić Dim
Foto: Marko Prpić/Pixsell
07.02.2014.
u 11:59

- Dosta je težak ovaj olimpijski spust. Staza je vrlo teška, veliki su skokovi i za njih se treba dobro pripremiti - dodao je Natko.

Amerikanac Bode Miller (36) najavio je jučer da bi se na njemu vjerojatno posljednjim Olimpijskim igrama mogao okititi odličjem.

Miller je bio najbrži na prvom trening spusta. Pobijedio je ispred novih spustaških snaga Švicarca Künga i Austrijanca Mayera. Premda u nedjelju neće voziti specijalni spust, nastupio je i Ivica Kostelić te bio 25., a dva mjesta iza njega svrstao se Natko Zrnčić Dim, koji će u nedjelju nastupiti.

Ivica je za pobjednikom zaostao dvije sekunde i 44 stotinke, a Natko za njim osam stotinki. Točno između njih svrstao se spustaški pobjednik iz Vancouvera Didier Defago.

- Staza je vrlo zahtjevna, nema odmora sve do cilja - zaključio je Ivica.

- Dosta je težak ovaj olimpijski spust. Staza je vrlo teška, veliki su skokovi i za njih se treba dobro pripremiti - dodao je Natko.

Njih su dvojica ovaj put smješteni odvojeno. Ivica je sa svojom ekipom u unajmljenoj kući pored olimpijskog sela, a Natko je u selu, ali nimalo ljubomoran. Štoviše, tome se raduje jer se želi što više družiti sa sportašima iz cijelog svijeta.

Pred novinarom Hrvatskog radija obojica naših skijaša izrazila su zadovoljstvo vremenom i infrastrukturom u brdima iznad Sočija. Dolje u gradu sigurno ne bi tako bilo jer je ondje temperatura 15 stupnjeva.

- Organizatori su napravili nevjerojatno velik posao. Prije dvije godine bio sam posljednji put ovdje i otad je sagrađen cijeli grad. Treba im skinuti kapu, to je zaista nevjerojatno - ustvrdio je Ivica.

Foto: DPA/Pixsell

Šegota bez problema

S Ivičinim riječima slaže se i šef Misije HOO-a Damir Šegota koji je u Sočiju bio i prošli tjedan pa se vratio prije odlaska na ZOI prve skupine hrvatskih sportaša.

- Sportaši su zadovoljni smještajem i hranom u sportskom selu. Zasad nema problema kojima bih se morao baviti.

No, zato se bavi protokolom hrvatskog predsjednika.

- Moja pomoćnica Petra Nosso i ja smo se podijelili. Ona se posvetila otvaranju, a ja dolasku predsjednika Josipovića. S ljudima iz njegova protokola bavio sam se utvrđivanjem trase dolaska, ulaska u Rusiju, dolaska u hotel, odlaska na primanje kod predsjednika Putina, odlaska na otvaranje pa sve to i za idući dan kada bi se predsjednik trebao susresti i s hrvatskim sportašima. Najprije u selu, a potom za vrijeme zajedničkog ručka u predsjednikovu hotelu. Zbog treninga spusta Ivica i Natko možda ga neće moći dočekati u selu, no vjerujem da će se predsjedniku pridružiti na ručku - kazao je Šegota.

>> Ivica Kostelić: Rijetko je oko čega svijet složan kao oko Igara

Komentara 2

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
12:14 07.02.2014.

Natko voli biti u selu jer se želi družiti sa svim sportašima a največa mu je želja da dobije autogram ili slučajni razgovor sa nedostižnom rekorderkom svjetskog kupa Tinom Maze.

Avatar billybull
billybull
13:58 07.02.2014.

gle malog janeza....gle, natka ne zanima takva nepoznata serljancica...on dobro poznaje najbolju svih vremena, janicu kostelic, I ne treba mu njezin autogram...ali ti to ne kuzis, tu se radi o vrhunskom svjetskom skijanju, s cim vi nemate ouno veze....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije