Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP Arsenal i bez nekoliko prvotimaca pobijedio Manchester United (2:1)

Nasri presudio Manchester Unitedu

08.11.2008.
u 16:27

Francuski nogometaš Samir Nasri (21), koji je ovog ljeta došao u Arsenal iz Marseillea, odlučio je derbi Premiershipa. Uz njegova dva pogotka Arsenal je pobijedio Manchester United 2-1.

Napeta utakmica 12. kola engleskog nogometnog prvenstva, koju su pratili mnogi uglednici među kojima i novi argentinski izbornik Diego Maradona, bila je prepuna prilika, a daleko veći žal mogu imati gosti iz Manchestera koji su, poglavito u prvom poluvremenu, bili iznimno neprecizni pred Almunijom.

Već u 2. minuti su imali indirekt s deset metara, a na odbijenu loptu je reagirao Carrick i zamalo promašio Arsenalovu mrežu. Potom je sjajnu priliku imao Rooney, pa je i Sagna zamalo zabio autogol, a strijelac je mogao postati i Park.

I dok je Manchester promašivao, Arsenal je uz dosta sreće (nakon odbijene lopte od Nevillea) došao do vodećeg pogotka. Strijelac je bio Samir Nasri.

Francuski nogometaš je sjajno otvorio nastavak derbija, te je sa petnaestak metara povisio na 2-0, čime je došao do brojke od četiri pogotka u prvenstvu (nakon što je dao pogotke West Hamu i Evertonu).

Do kraja utakmice je Manchester United grozničavo tražio smanjenje, te mogući bod, ali su uspjeli samo smanjiti rezultat. Strijelac je bio 18-godišnji Brazilac Rafael, koji je sjajno primio loptu na prsa, te je iz prve, s desetak metara izdesna, donio malo slavlja za Fergusonovu momčad.

Zanimljivost utakmice je ta da je kompletni obrambeni red Arsenala bio obojen - francuski. Do 90. minute su tako bez pogotka izdržali Silvestre - Gallas - Sagna - Clichy.

Premiership, 12. kolo:
Arsenal - Manchester United 2-1 (Nasri 22, 48 / Rafael 90)

Redoslijed: 1. Chelsea 26 (-1), 2. Liverpool 26 (-1), 3. Arsenal 23, 4. Manchester United 21 (-1), 5. Aston Villa 20 (-1), 6. Hull 20 (-1)...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije