Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMA KLADIONICAMA

Napoli favorit za osvajanje Europske lige, ali u užem krugu i West Ham!

Premier League - Southampton v West Ham United
Foto: Andrew Boyers/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
16.09.2021.
u 17:20

Osim njih, spominju se još i Leicester, West Ham, Lazio, Bayer Leverkusen, Sociedad te Lyon. No svakako će se to promijeniti nakon skupina jer stižu u eliminacijsku fazu i trećeplasirani iz skupina Lige prvaka.

S Ligom prvaka, krenula je i Europska liga. Tom drugom nogometnom natjecanju po jačini u Europi ove se sezone totalna vrijednost sva 32 kluba prema Transfermarktu procjenjuje na 5,53 milijarde eura.

Ove sezone u natjecanju igra 14 hrvatskih igrača (ako ne računamo Dinamo koji predstavlja našu državu) u 12 klubova.

U Europskoj ligi su i dva hrvatska trenera, Damir Krznar vodi zagrebačke plave, a Niko Kovač Monaco.

Našoj publici, pored Dinama i West Hama, najzanimljiviji će biti susret druga dva protivnika iz skupine, a Rapid Vienna (Robert Ljubičić) i Genk sastaju se od 18.45 sati.

Od nekih jačih parova može se izdvojiti Rangers u kojemu je Borna Barišić, a on starta protiv Lyona, PSV protiv Real Sociedada, a sastaju se i Leicester i Napoli te Eintracht Frankfurt Kristijana Jakića i Fenerbahçe...

Premier League - Southampton v West Ham United
1/5

Još je tu zanimljivih utakmica, a pratit će se i Kovačev Monaco koji bodove traži protiv Sturma iz Graza gdje je Luka Marić. Celtic u kojemu igra Josip Juranović ide u goste Betisu, dok se Ferencváros Marijana Čabraje i Stjepana Lončara sastaje s Bayerom iz Leverkusena.

Galatasaray dočekuje Lazio Tome Bašića, dok Lokomotiv u kojemu je Tin Jedvaj igra s Marseilleom Duje Ćaleta-Cara. Ludogorec s Kristijanom Kahlinom igra protiv Midtjyllanda, a Brondby Josipa Radoševića i Marka Divkovića ide na Spartu iz Praga. Još jedan hrvatski igrač je u Antwerpu – Davor Matijas i on igra protiv Olympiakosa. Preostala dva para prvog kola čine Spartak iz Moskve i Legija te Crvena zvezda i Braga.

Dodajmo da je prema kladionicama Napoli najveći favorit za osvajanje naslova u Europskoj ligi, a u užem krugu favorita su: Leicester, West Ham, Lazio, Bayer Leverkusen, Sociedad i Lyon.

>> Navijači West Hama na putu do stadiona

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije