Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUD SE ISPLATIO

Napokon! Elitni sport se vraća, potvrđena prva sportska priredba i to već za dva tjedna

Dana White
Foto: Press Association/Pixsell
1/3
25.04.2020.
u 22:06

Predsjednik Dana White povodom te odluke za 9. svibnja složio je jednu od najjačih priredbi u recentnoj povijesti organizacije. Prvak lake kategorije Habib Nurmagomedov i dalje ne može napustiti Rusiju pa će se tako za privremeni naslov njegov nesuđeni protivnik i prvi izazivač u lakoj Tony Ferguson boriti protiv Justina Gaethjea

Usred pandemije koronavirusa Ultimate Fighting Championship ne odustaje, a ta upornost im se u konačnici i isplatila. Nakon što je otkazana priredba UFC 249 koja je trebala biti održana 18. travnja, najpoznatija organizacija slobodne borbe objavila je nove datume i novu lokaciju za predstojeće priredbe, i to ne u tako dalekoj budućnosti.

Pazit će se na zdravlje

Spomenuta UFC 249 priredba je na rasporedu, službeno je potvrđeno, 9. svibnja u Jacksonvilleu (VyStar Arena) u saveznoj državi Floridi, a uz to su dodane još dvije priredbe na istoj lokaciji, 13. i 16. svibnja. Florida je već ranije World Wrestling Entertainmentu, najpopularnijoj svjetskoj organizaciji profesionalnog hrvanja, odnosno “kečera”, dala status esencijalne aktivnosti odobrivši im tako održavanje događanja bez publike. Mnogi analitičari, pravnici i medicinski djelatnici sumnjaju da je u ovim odlukama Floride novac imao veću ulogu nego borba za zdravlje i sigurnost naroda te su stoga guverneru te savezne države Ronu DeSantisu upućene brojne kritike.

– UFC je dobrodošao na Floridu. Naša komisija je spremna nadgledati događanja koja će se održati 9., 13. i 16. svibnja. Zdravlje i sigurnosni protokoli bit će osigurani za dobrobit svih pojedinaca koji će sudjelovati u ovim događanjima – rekao je direktor Borilačke komisije Floride Patrick Cunningham.

Predsjednik Dana White povodom te odluke za 9. svibnja složio je jednu od najjačih priredbi u recentnoj povijesti organizacije. Prvak lake kategorije Habib Nurmagomedov i dalje ne može napustiti Rusiju pa će se tako za privremeni naslov njegov nesuđeni protivnik i prvi izazivač u lakoj Tony Ferguson boriti protiv Justina Gaethjea koji je četvrti na ljestvici izazivača. Neće to biti jedina borba za naslov. Henry Cejudo branit će svoj pojas u bantamu protiv bivšeg prvaka Dominicka Cruza koji se vraća u oktogon nakon četiri godine izostajanja.

Dvoboj teškaških “mašina”

Uz to, očekuje nas dvoboj teškaških mašina, Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika, potom dvoboj Jeremyja Stephensa i Calvina Kattara u perolakoj, ali i nova borba bivšeg NFL-ovca, teškaša Grega Hardyja koji će ići na Yorgana De Castra. Priredba je toliko ispunjena jakim imenima da su dvoboji Donalda “Kauboja” Cerronea i Anthonyja Pettisa te bivšeg teškaškog prvaka Fabricija Werduma i Alekseja Olejnika (koji je svojedobno svladao Cro Copa) ispali iz glavnog programa te će imati status preliminarnih borbi.

Za preostale dvije večeri poznate su nam samo glavne borbe. Posljednji će se u oktogonu 13. svibnja boriti Anthony Smith i Glover Teixeira iz poluteške, a 16. svibnja priredbu će predvoditi teškaši Alistair Overeem i Walt Harris.

>>> Pogledajte gostovanje Filipa Hrgovića u studiju Večernji TV-a

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar PatriciaMA87
PatriciaMA87
23:36 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆lo︆︅v︅︆­­e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar CarolIA95
CarolIA95
15:24 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
23:54 25.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije