Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŽNE SCENE

Nakon utakmice u Osijeku došlo do nereda, sukobili se navijači i policija

Kohorta na treningu Osijeka pružila sjajnu podršku svojoj momčadi
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
26.07.2020.
u 01:06

Dio Kohorte sukobio se sa specijalcima u blizini stadiona, letjele su cigle, iščupali su prometne znakove...

Osijek je u utakmici sezone izgubio od Lokomotive 1:2 i time ostao bez prilika za nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Nije momčadi Ivice Kuleševića pomogla ni odluka HNS-a da se mora igrati pred praznim tribinama

Nerazumna odluka da vrata stadiona ostanu zaključana u posljednjem prvenstvenom kolu zapalila je Osijek i isprovocirala revolt. S razlogom jer epidemiološka situacija nije ništa gora danas nego što je bila prije tjedan ili dva, a takav je nalog koji je išao isključivo na štetu jedne momčadi homogenizirao grad kao rijetko kada. Proradio je inat, na "Dan D" uoči odlučujuće bitke za Ligu prvaka Osijek je kuhao, čak su i tramvaji vozili s istaknutim zastavama Osijeka. Kohorta je u korteu kroz grad došla podno stadiona, a svoj ulazak u Wilsonovu ulicu u kojoj se nalazi Gradski vrt proslavili su vatrometom i bakljadom. Iako fizički nisu bili na tribinama jako ih se dobro čulo jer navijači su bili stacionirani ispod istočne tribine podno koje je postavljen video zid s dva ekrana.

Na ograničenom prostoru, uzduž čitave tribine, natiskalo ih se koliko ih je moglo i stati, njih nekoliko tisuća. Briga za zdravlje gledatelja, a što je bio povod odluke čelništva HNS-a, u tom je trenutku pala u vodu jer na tribinama stadiona kojemu je zbog epidemioloških razloga kapacitet ionako bio ograničen održala bi se kakva-takva socijalna distanca. Atmosfera je bila sjajna, navijanje je bilo spektakularno, a pjesma nije stala svih 90 minuta. Iako bi radije bili na tribini, navijači će ovu utakmicu pamtiti još dugo vremena. A toliko dugo će trajati i njihov prijezir prema čelnicima HNS-a. 

A nakon utakmice vidjeli smo i ružne scene

Dio Kohorte sukobio se sa specijalcima u blizini stadiona, letjele su cigle, iščupali su prometne znakove, a nekoliko kohortaša završilo je krvavih lica. Nakon sukoba, koji je trajao nekoliko minuta, razbježali su se, javlja 24sata
 

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Mladen_Podnar
Mladen_Podnar
01:45 26.07.2020.

Izgubit ćemo turističku sezonu zbog gluposti u Slavoniji počevši od glomaznih svadbi sa grljenjem i ljubljenjem do ljubljenja i grljenja na tribinama. Dajte se više opametite. Njemci, Italijani, Englezi i drugi koji inače imaju krcate stadione igraju bez gledatelja. Pa korona je u cijelom svijetu, ne samo u Hrvatskoj. Dajte ne budite šašavi ko svastičari da samo kmečite. Bar vi ste izbiljan narod!

ZA
zagi101
08:49 26.07.2020.

znači za deset dana eksplozija zaraženih u slavoniji a onda i ostatku zemlje jer neki će i putovati. ma super navijači

VL
vladek
11:10 27.07.2020.

nisu mogli dati Lokomotivi gol,pa su ga sebi sami zabili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije