Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKŠA VULIĆ

Nakon što je izbornik Sesar izabrao Dinamo, Cibonu će voditi nekadašnji prvak Europe

Zagreb: Jakša Vuli?, trener KK Cedevita
Igor Kralj/PIXSELL
26.07.2023.
u 21:46

Uz dva naslova državnog prvaka (Široki, Helios), njegov najveći trenerski uspjeh bio je naslov prvaka Europe s juniorskom reprezentacijom Hrvatske koju je igrački predvodio Šarić i koju su te 2012. činili još i Mavra, Žganec, Gabrić

Nakon današnjeg dana i komemoracije ocu Cibone Mirku Novoselu (15 sati, hotel Esplanade) može se očekivati i poneku službenu informaciju iz tog kluba koji se već godinama nalazi u ozbiljnim problemima. A one će se ponajprije odnositi na to tko će preuzeti kormilo prve momčadi, a vjerujemo i na pokoje igračko ime.Po svemu sudeći, novi trener Cibone bit će 59-godišnji Splićanin Jakša Vulić, a ta suradnja ovjerit će se baš u ljetu u kojem je Košarkaški klub Split preuzeo deset godina mlađi Zagrepčanin Slaven Rimac.

Uz dva naslova državnog prvaka (Široki, Helios), njegov najveći trenerski uspjeh bio je naslov prvaka Europe s juniorskom reprezentacijom Hrvatske koju je igrački predvodio Šarić i koju su te 2012. činili još i Mavra, Žganec, Gabrić..U finalu protiv domaćina Litve (88:76) blistao je Šarić (39 koševa, 11 skokova), a vrijednu rolu odigrao je i bek Mustapić (11 koševa, 5 asista) kojeg spominjemo jer bi takvu ulogu trebao imati i u novoj Ciboni. Naime, 28-godišnji Mustapić, prošle sezone igrač Cedevite Junior, jedno je od pojačanja koja se najavljuju za momčad koju su već napustili teški centar Ljubičić (Split) i krilo Mazalin (Zadar), a u njoj zacijelo neće ostati ni razigravač Kapusta koji ima ponudu od Zadra, ali i iz inozemstva.

VEZANI ČLANCI:

Koliko nam je poznato, od prošlosezonske momčadi u Ciboni će ostati razigravač Radovčić, šuter Majcunić, a možda i krilo Vuković i bek Aranitović. Naveliko se pak priča o tome da u Cibonu dolaze mladi centar Dubrave Bošnjak te krilni-centar Joventuta Buljan.A svi ti igrači ne ostaju, odnosno ne dolaze zbog zarade, već da se pokažu u izlogu kao što je regionalna ABA liga. Baš kao i dvojica stranaca (Amerikanaca) koje klub planira angažirati, a to bi trebali biti igrači na mjestu razigravača i krila, odnosno centra.

A hoće li Cibona biti konkurentna za domaće trofeje, ovisit će i o tome kako će se posložiti Split i Zadar. No dvostruki europski prvak imat će borbu i za prestiž u vlastitu gradu gdje će mu konkurirati Cedevita Junior i naglašeno ambiciozni KK Dinamo koji je Ciboni preoteo trenera Josipa Sesara (aktualnog izbornika). A uspjeli su u tome jer je Cibona procijenila da ne može ispuniti njegove zahtjeve za novi dvogodišnji ugovor.

No u Savskoj 30 nastojat će isplatiti prošlosezonskog trenera pa tako i sve igrače jer intencija novog vodstva (Šerić, Lukačić, Bagarić) je da klub na igrače troši onoliko "koliko je dug pokrivač" i ništa preko toga što prethodnih sezona nije bio slučaj. Osim toga, da bi klub započeo novu sezonu, to će i morati učiniti kako prema igračima i treneru tako i prema bivšem sportskom direktoru Marinu Roziću koji je pustio zadužnicu u visini jednog vrlo kvalitetnog stranca. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije