Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERAS LIGA PRVAKA

Nakon što im je zabio za 1:1, Gvardiol čeka City u uzvratu: Sada je drukčije, sve je moguće

RB Leipzig - Manchester City
Foto: Jan Woitas/DPA
1/4
14.03.2023.
u 10:38

- Volim imati loptu u nogama. No isto tako volim više biti uključen u igru ako mi utakmica i protivnik to dopuštaju. Naravno, volim tražiti druga rješenja, slati visoke lopte prema naprijed i probijati suparničke linije - rekao je hrvatski reprezentativac i branič Leipziga

Nakon što su prošlog tjedna četvrtfinale Lige prvaka izborili Bayern, Milan, Benfica i Chelsea, ovog tjedna dobit ćemo još četiri putnika u samu završnicu elitnog natjecanja. Tako se danas od 21 sat sastaju glavni favorit za naslov prvaka Manchester City i RB Leipzig te Porto i Inter.

Građani su prvi susret s njemačkim prvoligašem odigrali 1:1, a gol za izjednačenje zabio im je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol koji je sjajan posao radio i u fazi obrane te je Erlinga Haalanda učinio gotovo nevidljivim. U uzvratu na Otoku sve su karte otvorene, a Gvardiol vjeruje da je sve moguće.

- Prošle smo sezone ispali u grupnoj fazi natjecanja i bili smo tužni, sada je drukčije. Čeka nas teška uzvratna utakmica u Manchesteru, ali takav je nogomet i znamo da je sve moguće - rekao je Gvardiol za Uefinu stranicu, te dodao:

- Volim imati loptu u nogama. No isto tako volim više biti uključen u igru ako mi utakmica i protivnik to dopuštaju. Naravno, volim tražiti druga rješenja, slati visoke lopte prema naprijed i probijati suparničke linije.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 First Leg - RB Leipzig v Manchester City - Red Bull Arena, Leipzig, Germany - February 22, 2023 RB Leipzig's Josko Gvardiol celebrates scoring their first goal REUTERS/Annegret Hilse Photo: Annegret Hilse/REUTERS
Foto: Annegret Hilse/REUTERS, ilustracija

Hrvat bi trebao startati u prvih 11 za Leipzig. Zanimljivo, na uzvrat Lige prvaka dolazi nakon 3:0 pobjede svog kluba protiv Borussije Mönchengladbach u kojoj je ponovno bio strijelac. Zabio je posljednji gol.

Iako je sve moguće protiv momčadi Pepa Guardiole, treba biti oprezan jer City je pokazao nadmoć kada je posjed lopte i točnost dodavanja u pitanju, štoviše time muče protivnika. Statistički je u LP-u Guardiolina momčad po tome na prvom mjestu, ima 63,9 posto posjeda lopte te 91,6 posto točnih dodavanja.

Osim toga, statistika kaže da City nije poražen na domaćem terenu u Ligi prvaka još od pobjede Lyona (2:1) u rujnu 2018. Građani su dobili 21 od 23 utakmice tijekom tog perioda.

U drugoj utakmici večeri Inter brani prednost od 1:0 iz prvog susreta protiv Porta. Portugalci su pokazali da imaju i više nego dovoljno znanja i snage da naprave probleme nerazzurrima kojima je trebao ulazak Romelua Lukakua da zabije za vodstvo.

Porto ima impresivan učinak protiv talijanskih protivnika u osmini finala jer u ovoj je fazi izbacio Romu i Juventus u sezoni 2018./19., odnosno 2020./21. Dodajmo da bi u uzvratu u redovima Intera trebao nastupiti i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije