Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASIZAM NA TERENU

Nakon sramotnog incidenta u Zadru oglasio se HNS i pozvao na oštre sankcije

HNK Zadar
18.08.2022.
u 16:50

Iako su pozvali na sankcije HNS nije odredio nikakvu kaznu Zadru. Podsjetimo, NK Zadar jučer se odmah nakon prekida utakmice ispričao Šibenčanima osudivši napad i kazavši da to nisu navijači Zadra.

Sramotni incident koji se dogodio na prijateljskoj utakmici između Zadra i Šibenika izazvao je zgražanje javnosti, a oba kluba odmah su se javila priopćenjima. Sada se oglasio i Hrvatski nogometni savez pisanim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje ponašanje dijela gledatelja na prijateljskoj utakmici HNK Zadar - HNK Šibenik koja je u srijedu odigrana na stadionu Stanovi u Zadru.

Na navedenom prijateljskom susretu, dio gledatelja je krajnje neprimjerenim povicima vrijeđao igrače Šibenika na nacionalnoj osnovi te na osnovi boje kože, a verbalno nasilje upotpunjeno je i fizičkim kada su pojedinci prema terenu bacili bananu i staklenu bocu.

Hrvatski nogometni savez takvo ponašanje najoštrije osuđuje i smatra potpuno neprihvatljivim. Ovakav incident baca veliku sjenu na hrvatski nogomet i hrvatsku državu te pozivamo nadležne institucije da učine maksimum kako bi počinitelje odgovarajuće sankcionirali.

Pozdravljamo ispravnu odluku sudačkog tima o prekidu utakmice, kao i ispriku HNK Zadra. Vjerujemo da će HNK Zadar kao organizator učiniti sve da se ovakav incident ne ponovi. HNS poziva Županijski nogometni savez Zadarske županije, kao nadležnu organizaciju u ovom slučaju, da razmotri disciplinske sankcije povodom ovog slučaja.", stoji u priopćenju.

Iako su pozvali na sankcije HNS nije odredio nikakvu kaznu Zadru. Podsjetimo, NK Zadar jučer se odmah nakon prekida utakmice ispričao Šibenčanima osudivši napad i kazavši da to nisu navijači Zadra. 

HNK Šibenik također se oglasio sinoć i u svom priopćenju scene sa Stanova nazvao skandaloznima i zabrinjavajućima za 21. stoljeće.

>> Pogledajte: Nevjerojatni Luka Modrić srušio rekord Christiana Ronalda

Ključne riječi

Komentara 1

NO
Nordik
17:23 18.08.2022.

Opet ista priča, to su pojedinci i nisu navijači Zadra. Zalutali su s bananama na stadion.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije