Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKINUTA UTAKMICA

Sramotni incident u Dalmaciji: S tribina bacali banane na tamnoputog igrača, letjele i boce...

HNK Zadar
17.08.2022.
u 22:00

O ovim sramotnim scenama oglasila su se oba kluba. Zadar sa isprikom, Šibenik sa osudom. HNS za sada nije komentirao slučaj.

Rivalstvo u sportu nije nepoznanica, štoviše mogli bismo reći da dobrog sporta nema bez dobrog rivalstva. Jedno od poznatnih sportskih (i drugih) rivalstava u Hrvatskoj je ono između Šibenika i Zadra

Upravo ove dvije momčadi susrele su se danas u prijateljskoj utakmici, no zbog sramotnih scena utakmica je prekinuta u 65. minuti kod rezultata 4-2 za goste. Naime, ponašanje navijača nije imalo nikakve veze sa navijanjem, a kamoli sa sportom.

Od prve minute gledatelji koji su prisustvovali utakmici su započeli vrijeđati igrača HNK Šibenika na nacionalnoj osnovi uzvikujući citiramo: “Matiću Srbine”.

Nakon toga, uslijedilo je vrijeđanje i omalovažavanje igrača HNK Šibenika Marcosa Mine na rasnoj osnovi upućujući pogrdne zvukove (hukanje) prema istome. Sve je kulminiralo bacanjem banana i naposljetku staklene boce prema igraču na terenu, usred čega je utakmica i prekinuta u 65.minuti odlukom sudaca.

HNK Zadar odmah je reagirao priopćenjem i isprikom.  U ime Zadrana ispriku je uputila predsjednica Iva Bokanović.

- U ime svih Zadrana ovim putem se ispričavam Šibeniku i Marcosu Mini za ovaj sramotni ispad dijela gledatelja. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mjesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i napravit ćemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta! Šibeniku zahvaljujem što su se odazvali našem pozivu za gostovanjem i želim im puno sreće u nastavku prvenstva - poručila je Bokanović.

HNK Šibenik također se oglasio priopćenjem u kojem su ovakvo ponašanje nazvali skandaloznim i zabrinjavajućim pozvavši Nogometni klub Zadar na odgovornost. Priopćenje je uputila predsjednica uprave, Marina Jurić:

- HNK Šibenik, i ja kao predsjednica uprave kluba, oštro osuđujemo današnje ponašanje gledatelja na tribinama nogometnog stadiona NK Zadra.

Vrijeđanje na nacionalnoj i rasnoj osnovi, a konačno i gađanje bananama i staklenom bocom igrača u 21.stoljeću smatramo skandaloznim i apsolutno neprihvatljivim ponašanjem, te pozdravljamo odluku sudaca da se ovakva utakmica prekine u 65.minuti.

Želimo napomenuti kako je utakmica bila otvorena za gledatelje,te kako je minimum obaveza od strane organizatora bilo angažiranje zaštitarske službe i osiguravanje svih sudionika javnog događaja. - stoji u priopćenju.

Šibenčani su pozvali i HNS na reakciju te sankcioniranje ovakvih incidenata. Iz krovne nogometne kuće zasada se nisu oglasili po ovom pitanju.

>> Pogledajte: Elon Musk objavio da kupuje Manchester United no onda je uslijedilo razočaranje za navijače

 

Ključne riječi

Komentara 43

DU
Deleted user
07:01 18.08.2022.

Vidim raskokodakali se ovi politicki korekttni, no - ako ne zelimo te crne, ne vidim problema. Nismo nikad bili kolonijalna zemlja pa prema njima nemamo ama bas nikakve obaveze. Hrvatima Hrvatska, Evropljanima Europa, Afrikancima Afrika.

Avatar Cantor
Cantor
07:22 18.08.2022.

Nije mi jasno u čemu je problem? Ja bi bio sretan da mi netko besplatno poklanja banane. Očito su ovi igrači preplaćeni pa ne znaju cijeniti male stvari...

Avatar Verre
Verre
23:59 17.08.2022.

Ne kužim. Jesu boce letjele radi toga što nezna igrat ili radi boje kože? rekao bih da je ovo prvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije