Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIONALNA ZAVRŠNICA

Gvardiol očarao Engleze! Pohvale ne staju: 'On će pokoriti svijet!'

Premier League - Manchester City v West Ham United
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/3
20.05.2024.
u 09:57

Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu, a osobito je važan bio kod drugoga gola Manchester Cityja kad je svojim driblinzima i osvajanjem prostora otvorio put do protivničke mreže

Manchester City pobjedom protiv West Hama (3:1) u utakmici posljednjeg, 38. kola Premier lige, potvrdio je obranu naslova prvaka Engleske. "Građanima" je to ukupno deseti naslov u najjačoj ligi na svijetu, šesti u posljednjih sedam sezona te četvrti uzastopni. Ovo je bilo veliko slavlje i za dvojicu hrvatskih reprezentativaca, Joška Gvardiola i Matea Kovačića, kojima je ovo bio prvi premierligaški naslov u karijerama.

Obojica su u Manchester sigli prošloga ljeta. Gvardiol je transferom uz odštetu od 90 milijuna eura prilikom transfera iz RB Leipziga postao najskuplji branič u povijesti, a Kovačić je za 29 milijuna napustio Chelsea. Transfer im je odmah isplatio s obzirom na to da su iste sezone uzeli naslov prvaka u jednoj od liga petice.

VIDEO Luka Modrić idućeg ljeta oprašta se od nogometa?! Španjolci otkrivaju njegovu budućnost

U nedjeljnom susretu Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu, dok je Kovačić ušao u sudačkoj nadoknadi. Zbog premale minutaže Kovačić je ostao neocijenjen, dok je Sofascore Gvardiolu dao ocjenu 7.5. Hrvatski branič ponovno je zaradio pohvale engleskih medija i navijača, a osobito zbog poteza kod drugoga gola kada su njegovi driblinzi omogućili otvaranje puta do gola.

Manchester Evening News dao mu je ocjenu 8, uz navod kako je u izvrsnoj formi te radi briljantne stvari na terenu. Goal ga je ocijenio sa 7 pa naveo: "Ovaj put nije zabio, ali bio je izvrstan u prijenosu lopte u sredinu terena." Navijači su pak reagirali putem X-a. "Kakva debitantska sezona. Joško Gvardiol pokorit će svijet. Apsolutna klasa", navodi jedan, a slaže se i drugi: "Novo savršenstvo. Ponovno je odigrao 10/10. Toliko je dobar."

GALERIJA Ovo je popis najskupljih hrvatskih igrača. Jednom vatrenom cijena je drastično skočila

Premier League - Manchester City v West Ham United
1/13

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije