Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena vlasnika

Nakon Liverpoola LeBron će investirati u još jednog velikana, pridružuje mu se Drake

LeBron James
Reuters
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.08.2022.
u 19:30

RedBird Capital će biti većinski, dok će Yankee Global Enterprises (YGE) imati manjinski vlasnički udio u Milanu. Novi vlasnici su objavili kako je cilj "zadržati Milanovo mjesto na vrhu europskog i svjetskog nogometa".

Američka investitorska tvrtka RedBird Capital udružila se s vlasnicima najtrofejnijeg bejzbolskog MLB kluba New York Yankeesa kako bi kupila aktualnog talijanskog nogometnog prvaka Milan za 1.2 milijarde eura.

RedBird Capital će biti većinski, dok će Yankee Global Enterprises (YGE) imati manjinski vlasnički udio u Milanu.

Novi vlasnici su objavili kako je cilj "zadržati Milanovo mjesto na vrhu europskog i svjetskog nogometa".

Prošle sezone Milan je osvojio svoj 19. naslov prvaka Italije, prvi nakon 11 godina, dok je svoj sedmi i dosada posljednji naslov europskog prvaka osvojio još 2007. godine.

RedBird je već vlasnik engleskog Liverpoola te MLB momčadi Boston Red Sox.

Milan je i dosada imao američkog vlasnika, tvrtku Elliott.

Procjenjuje se da novi vlasnici Milana vrijede 7.5 milijardi američkih dolara, a udio u njihovim poslovima, poput investicije u Liverpool, imao je i jedan od najboljih NBA košarkaša LeBron James. 'The King' će tako imati udjela i u ovom poslu kao i poznati reper Drake.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije