Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vedran Pavlek

Nakon Kostelića, nije nam bilo lako bez sponzora i novca

25.02.2020.
u 08:06

Nakon sedam sušnih godina, ipak je stigla toliko željena pobjeda, a s njom i veliko olakšanje za Pavleka, onoga koji je najviše vjerovao da s odlaskom Kostelića nije nestalo hrvatsko skijanje

Nakon što je Filip Zubčić izborio svoju prvu pobjedu u Svjetskome kupu, prvu u ovome natjecanju za Hrvatsku u posljednjih sedam godina, direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek dugo nam se nije javio.

Pomislili smo da burno slavi, da je možda i prekomjerno nazdravio, no prevarili smo se. U svom stilu Pavlek je dojurio u Naebu, a slomila ga je vremenska razlika. A kada se ipak javio, nije skrivao svoj ushit:

– Velik je ovo trenutak za naše skijanje. To je 57. naša pobjeda u Svjetskom kupu, prva izvan obitelji Kostelić, ali uz podršku Kostelića jer Zubo je puno trenirao s Kostelićima, a i sada mu Ivica puno pomaže.

Nakon sedam sušnih godina, ipak je stigla toliko željena pobjeda, a s njom i veliko olakšanje za Pavleka, onoga koji je najviše vjerovao da s odlaskom Kostelića nije nestalo hrvatsko skijanje.

– Čekati sedam godina nije bilo lako. Kada se navikneš na sve one pobjede koje su izvojevali Kostelići, kada ti se svi klanjaju... Za nas ovo nije bilo lagano razdoblje. Još od Olimpijskih igara u Sočiju pa nadalje vidjelo se da zbog ozljeda Ivičini rezultati idu nizbrdo i da mu se bliži kraj karijere.

Nije bilo sponzora ni novca kao prije i trebalo je to izgurati. Ovo je rezultat strpljivog i upornog dugogodišnjeg rada i najbolji pokazatelj našim slalomašima da se isplati vjerovati. Oni možda ove sezone ne skijaju kao što smo od njih očekivali, no ja vjerujem da će se ovo što se dogodilo Zubčiću događati i njima. Ne kaže se uzalud da kako sijete, tako i žanjete.

Mnogi se sada pitaju ima li Zubo potencijala da se i zadrži u vrhu.

– Ove sezone pokazao je da je sazrio. Skija apsolutno mirno, zrelo. On ulazi u najbolje skijaške godine. Njegova je velika prednost što može voziti superveleslalom, kombinaciju, a mogao bi i spust, no nije se s tim htjelo riskirati.

Nakon Ivice i Natka, on je naš najsvestraniji skijaš. Osim toga, i iznimno je fizički spreman i zato je dobar finišer na dužim stazama kao što je bila ova u Japanu – zaključio je Pavlek .

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije