Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miloš Raonić

Nakon Adria Toura Đokovićevi apeli više nemaju toliku težinu

30.06.2020.
u 13:13

- Možda je baš sve počelo Novakovim odlaskom na košarkašku utakmicu i susretom s Jokićem za kojega se kasnije ispostavilo da je bio pozitivan. Ima tu raznih priča “tko je koga”, ali mislim da je u ovome trenutku svrsishodnije izvući neke pouke – napomenuo je Podgoričanin

Početni nacrt ciklusa humanitarnih teniskih turnira pod imenom Adria Tour predviđao je turnire u Beogradu, Zadru, Crnoj Gori i Banjoj Luci. No turneja je, zbog pojave koronavirusa među tenisačima, neslavno propala, a zadarski turnir prekinut je uoči samog finala.

Ideja je bila da se na turniru u Crnoj Gori (spominjao se Tivat) sučele Novak Đoković i Miloš Raonić, dvojica crnogorskih sinova (Đoković vuče crnogorsko podrijetlo po ocu, a Raonić je, iako nastupa pod kanadskom zastavom, rođen u Podgorici), ali Raonić je otkazao nastup jer mu se nije zbog toga dalo dolaziti iz Kanade (a poslije bi se morao vratiti u Ameriku jer se teniska sezona nastavlja turnirima u SAD-u).

“Ne treba se kriviti Dimitrova”

Nakon toga Crna Gora zatvorila je vrata za građane Srbije (pa i za Novaka i njegovu pratnju) pa je taj turnir otkazan. A nakon onoga što se dogodilo u Zadru turneja je prekinuta.

A sad je Miloš Raonić u poduljem intervjuu za kanadski sportski kanal TSN dao svoje viđenje Adria Toura i Đokovićeve uloge u njemu.

– Nikada nisam igrao pred svojom bakom, tetkama, stričevima... Vuklo me da odem, ali želim nastupiti i na US Openu ako se održi. Stoga sam nakon kraćeg razmišljanja odlučio da mi se ne isplati putovati u Europu pa se vraćati natrag. Osjetio sam da je to nepotreban rizik – kazao je Raonić dodavši:

– Znam da je Novak bio jedan od onih koji su se protivili US Openu pod strogim epidemiološkim mjerama. Izjavio je da ne vidi kako se jedan Grand Slam turnir može održati u takvim uvjetima. No nakon svega što se dogodilo u Beogradu i Zadru njegovo mišljenje o tome nema veliku težinu. Mislim da je, što se drugih stvari tiče, dobro predstavljao kolege u Savjetu igrača, ali kad razmotrimo ovu situaciju, bit će mu potrebno vrijeme da povrati povjerenje igrača.

Prokomentirao je Raonić i izjavu Novakova oca Srđana o nekorektnosti Grigora Dimitrova koji se među sudionicima zadarskog turnira prvi zarazio i to je navodno tajio.

– To je bilo potpuno nekorektno. Možda je baš sve počelo Novakovim odlaskom na košarkašku utakmicu i susretom s Jokićem za kojega se kasnije ispostavilo da je bio pozitivan. Ima tu raznih priča “tko je koga”, ali mislim da je u ovome trenutku svrsishodnije izvući neke pouke – napomenuo je Podgoričanin.

Zverev prekršio samoizolaciju

Uglavnom, sad je svima jasno da najveći problemi za tenis ne dolaze s tribina, od gledatelja, nego od samih tenisača.

Alexander Zverev tako je prekršio samoizolaciju nakon nastupa na Adria Touru i snimljen je kako tulumari s društvom. Kritiku je zato dobio od Nicka Kyrgiosa:

– Kako možeš biti tako sebičan? Kad imaš hrabrosti ispričati se javnosti i reći da ideš u samoizolaciju, onda imaj dostojanstva i ostani u njoj.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
linkser2
13:55 30.06.2020.

Ali tvoje imaju, buahahahah

DU
Deleted user
08:58 01.07.2020.

Uvijek se nadju “velikani”koji kritiziraju najboljeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije