Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prljavi igraju prljavo

Nakon 30 godina otkriveno kako su čelnici Zvezde varali, gdje su i uz koga vodili suce

Marakana
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
15.04.2020.
u 12:04

Namjera njemačkog suca bila je pričekati dok se magla ne raziđe, ali je zatim u svlačionicama došlo do potpuno lude scene

Paolo Taveggia, glasoviti direktor AC Milana od 1986. do 1993. godine, dao je u utorak opširan intervju za portal Milannews.it u kojem se prisjetio brojnih anegdota iz vremena dok je služio klubu.

Govorio je Taveggia u prvome redu o tome kako se tada radilo sa sucima, pa se prisjetio i kako je Crvena zvezda pokušala na prljav način utjecati na ishod uzvratne utakmice osmine finala Kupa prvaka.

Podsjetimo, Milan i Crvena zvezda u studenom 1988. godine odigrali 1:1 na San Siru, u uzvratu se činilo da će prvak Jugoslavije izbaciti Talijane iz natjecanja, međutim Talijanima se nebo smilovalo.

Naime, Marakanu je obavila gusta magla, činilo se da će Zvezda travnjaku pregaziti Milan, no tek što je domaćin poveo u 50. minuti pogotkom Dejana Savićevića i k tome još dobio prednost igrača više jer je isključen Pietro Virdis, njemački sudac Dieter Pauly prekinuo je susret jer su uvjeti postali nemogući za igru.

Namjera njemačkog suca bila je pričekati dok se magla ne raziđe, ali je zatim u svlačionicama došlo do potpuno lude scene:

– Napustili smo travnjak u društvu suca koji mi je objasnio da moramo pričekati 45 minuta da vidimo hoće li se magla razići. Ali kada sam ušao u našu svlačionicu, imao sam što vidjeti. Pojedini naši igrači već su skinuli opremu i krenuli na tuširanje. Dresovi su bili pobacani po svlačionici. Igrači nisu shvatili da je utakmica prekinuta samo privremeno, a ne trajno – započeo je tu priču Taveggia.

– Bio sam prisiljen napraviti tipičnu talijansku scenu. Pretvorio sam se u našeg glasovitog glumca Alberta Sordija i počeo kukati Paulyju kako je moja karijera završena jer su igrači zbog mene i moje loše interpretacije otišli na tuširanje i više nisu spremni za nastavak. Te riječi otvorile su dušu suca, pogledao me je i rekao: "O. K., reci im da se igra sutra od 15:00 sati."

– Po povratku u hotel nisam mogao zaspati i nešto iza ponoći uz Guida Susinija (glasnogovornik kluba) odlučio sam izaći u grad. Na recepciji kluba zatražili smo adresu najljepšeg noćnog kluba s najljepšim ženama jer smo bili uvjereni da ćemo tamo naći i suce utakmice. 

Pola sata kasnije ispred noćnog kluba zaustavio se bijeli Mercedes. Iz njega su izašli sudac Pauly i pomoćni sudac u društvu nekoliko atraktivnih djevojaka i čelnika Crvene zvezde. Pauly me vidio, a pogledom sam mu poručio: ''Znam što radiš i sada znaš da sam te vidio'', kazao je Taveggia i ispričao kako je naposljetku Zvezda bila ta koja je ostala izigrana.

– Sutradan ponovljena utakmica završila je s rezultatom 1:1, pa se pobjednika tražilo uz pomoć izvođenja udaraca s bijele točke. Milan je predvidio da četvrti jedanaesterac izvede mladi Massimiliano Cappellini, ali se dečko uplašio i umjesto njega se kao izvođač iznenada pojavio Frank Rijkaard. Sudac Pauly shvatio je što izvodimo, ali nije smio ništa reći. Rijkaard je pogodio, Milan je prošao dalje, a u Zvezdi nikome nije palo na pamet provjeriti što je zapravo pisalo na ceduljici koju smo uručili uoči udaraca s bijele točke – zaključio je ludu priču Taveggia.

>>> Pogledajte poruku Luke Modrića

Komentara 7

SP
Spezzi
12:11 15.04.2020.

Za 30 godina će se otkriti kako se vara danas !

Avatar markoii123
markoii123
13:12 15.04.2020.

Namještanje utakmica,podmićivanje suca lovom i djevojkama je već dugo modus operandi u profesionalnom sportu. Yugo liga je možda samo prednjačila u takvim radnjama prije nekih zemalja istočnog bloka. Ali da je bilo svega bilo je. Svojevremeno je u mjesečniku Startt svjedočila jedna tadašnja high class prostitutka o obrađivanju sudaca noć prije utakmice u elitnim ZG hotelima.

DU
Deleted user
12:16 15.04.2020.

Nogomet, svjetska sprdacina i praonica love.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije