Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisao s Indianom

Nakon 21 godine ispunio se san dječaka Damjana

12.09.2013., Slovenia, Ljubljana, Arena Stozice - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Slovenia 2013.Drugi krug, grupa F. Hrvatska - Finska. Damjan Rudez i Teemu Rannikko. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
12.07.2014.
u 08:34

Ugovor sam potpisao na dvije plus jednu godinu. Za koliko novca to će ostati tajna, a jedino se zna da će Zaragozi pripasti 300.000 eura odštete - rekao je Rudež.

Damjan Rudež od jučer je i službeno novi igrač NBA momčadi Indiana Pacersa. Na predstavljanju je bilo pedesetak novinara, a uz Rudeža je predstavljen i Lavoy Allen.

- Kad sam prvi put primio košarkašku loptu u ruke, tamo negdje sa sedam godina, odmah sam počeo maštati o igranju u NBA ligi. Eto, taj san mi se ostvario u 28. godini. Ugovor sam potpisao na dvije plus jednu godinu. Za koliko novca to će ostati tajna, a jedino se zna da će Zaragozi pripasti 300.000 eura odštete - rekao je Rudež.

U Inidani će nositi dres s brojem devet.

- Veći dio karijere nosio sam taj broj, ali ne u Zaragozi gdje je bio zauzet pa sam nosio broj deset.

Svjestan je da će mu biti teško izboriti se za minutažu, barem na početku sezone.

- Prvi izbor na mojoj poziciji trojke-četvorke je David West. No, ima tu još puno jako dobrih igrača. Ne bojim se, uvjeren sam da ću se nametnuti - rekao je Rudež, koji je novinarima predstavljen kao jedan od najboljih šutera u Europi.

- Htjeli su u Indiani da igram ljetnu ligu, ali na to nisam pristao. Imam obveze u reprezentaciji Hrvatske od 20. srpnja, a u Indianu se moram javiti nakon Svjetskog prvenstva - rekao jeRudež.

Neće biti jedini Hrvat u NBA ligi.

- Drago mi je zbog Bogdanovića. To je logičan put njegove sjajne karijere. Ne znam koliko puta ćemo igrati jedan protiv drugoga, ali će mi svaki put biti drago da ga vidim - istaknuo je Rudež.

U Indiani će biti jedini europski igrač.

- Osim Argentinca Luisa Scole i mene, svi drugi su Amerikanci. Ma, brzo ću se prilagoditi, za to se ne bojim - zaključio je Damjan Rudež.

>>Hrvat u NBA ligi: Damjan Rudež odlazi u Indianu

>>Hrvati u modi - Bogdanović ide u bivši Draženov klub

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije