Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maštovito

Najsmješnija imena klubova: 'Traktoristi', 'Krv, znoj i pivo', 'Tajnoviti patuljci'...

navijači
Foto: News Syndication/PIXSELL
22.01.2015.
u 20:17

Neka će vas imena nasmijati, neka možda i zaprepastiti, no u svijetu nogometa postoji mogućnost da se na terenu sastanu Šunke i 11 spodoba, a da pobjednik ide na – Patuljke

U Zagrebu je ranih 50-ih godina prošlog stoljeća postojao NK Milicioner, a u prvoj ligi bivše Jugoslavije igrao je i klub Naša krila koji je bio momčad ratnog zrakoplovstva. No diljem istočne Europe tih je godina, sve do rušenja "željezne zavjese", bilo klubova koji su nosili tako "zvučna" imena poput ruskog Krilja sovjetov koji i danas postoji, preko albanskih Traktorista..., piše Goal.

Što reći za Ganu? Dakle, imaju dva kluba Patuljaka – Cape Coast Ebusa Dwarfs i Mysterious Dwarfs (Tajnoviti patuljci!). Uz to imaju u 11 mudraca (11 Wise) te Srca hrasta (Hearts of Oak) i Lavlja srca (Heart of Lions).

Ima tu još "bisera", poput velškog Llanfairpwlla kojemu je puno ime - Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch! Netko se od osnivača jako dobro zabavljao. Ili napio... Ako niste uspjeli pročitati, probajte onda na maorskom izgovoriti ime novozelandskog Taumata, ono glasi –
Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu!

Engleski amaterski niželigaš nosi simpatično ime – Krv, znoj i pivo (Blood, Sweat and Beers), a njihov je slogan "Tamo gdje je pivo dio igre!" Sigurni smo da imaju vojsku navijača iza sebe.

Popis smiješnih imena klubova tu ne staje, ima ih još, a o kojima je riječ, pročitajte ovdje.

>>Tajni detalji Halilovićeva ugovora: Svakih deset utakmica Dinamu ide milijun eura!

Komentara 2

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
23:04 22.01.2015.

Meni su to upravo odlična imena....osobno umrem od smijeha kad čujem za neki klub imena NKMaribor!

PU
pulizg
06:41 23.01.2015.

pa to su super imena za razliku od americkih klubova u svim sportovima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije