Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU

Najskuplja momčad u Europi stiže sa čak šest oružara, ali 
bez Kovaljčuka

Medveščak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
19.09.2015.
u 10:00

Pet poraza u nizu bacilo je hokejaše Medveščaka na dno ljestvice, na 11. mjesto od 14 klubova Zapada

Sezona je za Medveščak počela sjajno, nakon 5. kola bili su prvi klub Zapadne divizije, no onda su kola krenula nizbrdo. Pet poraza u nizu bacilo je Medveščak na dno ljestvice, na 11. mjesto od 14 klubova Zapada.

No ono što najviše zabrinjava trenera Gordieja Dwyera jest loša igra, gubitak energije i momčadske igre koju su medvjedi imali na početku sezone. Poraz 1:7 u Ledenoj od Spartaka, posljednje momčadi lige, razlog je za veliku brigu.

– Takve se utakmice događaju u hokeju, to je ona večer kada vam ništa ne ide, a suparniku sve ulazi u gol. No brinem se jer nisam vidio dovoljno truda i želje kod svojih igrača. To moramo što prije ispraviti i početi igrati kao na početku sezone – kaže trener Medveščaka Dwyer.

Inače, tih 1:7 rekordan je domaći poraz Medveščaka u tri sezone u KHL-u. Dosad su najteži bili 0:5 protiv Dinama Moskve i SKA Peterburga.

A baš SKA Peterburg dolazi u subotu u Ledenu. Na žalost zagrebačkih ljubitelja hokeja, u 17.30 u Domu sportova neće isklizati Ilja Kovaljčuk jer još liječi ozljedu koljena. Igrač je to čija je godišnja plaća od 13 milijuna eura veća od cijelog budžeta Medveščaka (10 milijuna eura). Proračun SKA Peterburga je 55 milijuna eura, a po potrebi i više, što ne čudi s obzirom na to da mu je glavni sponzor energetski gigant Gazprom.

Hokejaški klub SKA ima više od 200 zaposlenih, dok Medveščak nema ni 10. O kakvom je velikanu riječ, najbolje potvrđuje da su u Zagreb prošle sezone stigli s čak šest oružara i dva glasnogovornika. U svakom slučaju, SKA je najskuplja europska hokejaška momčad i zato se večeras isplati doći u Ledenu.

>> Kovaljčuk – igrač s većom plaćom od proračuna medvjeda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije