Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolt ide u mirovinu

Najbrži na svijetu: Iduće godine je kraj, ne želim se sramotiti!

Usain Bolt
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
14.11.2016.
u 17:31

Bolt je osvojio po tri zlata na 100, 200 i 4x100m na Olimpijskim igrama u Pekingu (2008), Londonu (2012) i Rio de Janeiru (2016). Vlasnik je svjetskog rekorda na 100 (9,58) i na 200 m (19,19), a ima i 11 zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava

Najbrži na svijetu, Jamajčanin Usain Bolt (30), najavio je kako odlazi u mirovinu nakon Svjetskog prvenstva koje će se u kolovozu iduće godine održati u Londonu.

– Znam kada je vrijeme za oproštaj, ne želim se sramotiti – kazao je vlasnik devet zlatnih olimpijskih medalja u razgovoru za britanski Sky Sports.

– Kada ne bih morao ovako naporno trenirati, mogao bih hodati beskrajno. Što ste stariji, morate podnositi veću žrtvu i morate biti discipliniraniji. Iskreno, mislim da više nemam tu disciplinu. Vrijedno sam radio kako bih došao ovdje gdje sam sada. Svjetsko prvenstvo iduće godine bit će moj posljednji nastup – dodao je.

Bolt je osvojio po tri zlata na 100, 200 i 4x100m na olimpijskim igrama u Pekingu (2008), Londonu (2012) i Rio de Janeiru (2016). Vlasnik je svjetskog rekorda na 100 (9,58) i na 200 m (19,19), a ima i 11 zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava.

– Znam da za dvije godine neću biti najbrži na svijetu i Olimpijske igre u Rio de Janeiru bile su moje posljednje. Nema šanse da nastupim u Tokiju – poručio je.

Bolt je otkrio kako je razgovarao s bivšim svjetskim rekorderom na 200 m Amerikancem Michaelom i pitao zašto se povukao na vrhuncu.

– Rekao mi je da je otišao jer je ispunio sve ciljeve. Kada dođete do točke kada nemate volje za treninzima, onda počnete gubiti utrke i počnete se sramotiti – poručio je Bolt.

Koncem studenog bit će premijera dokumentarnog filma o njegovu životu. Bolt je pristao na snimanje kako bi ostao upamćen kao jedan od najboljih sportaša svih vremena.

– Kada sam vidio kako Muhamed Ali ili Pele vrijedno rade i dominiraju, rekao sam sebi da hoću biti kao oni. Zato sam snimio film. Želim da kada se se za 20 godina razgovara o treninzima i volji za natjecanjima, netko spomene i mene – rekao je Bolt na kraju.

>> Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

Komentara 1

HU
huhuhuhuh
20:02 14.11.2016.

Kad ostane bez love za koju godinu onda ce vidjeti da je zarada od trcanja bila lagana, pogotovo za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije