Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledaj sve golove

Najbolji u povijesti: Messi osvojio i četvrtu Zlatnu loptu zaredom!

Zlatna lopta, Fifa, Lionel Messi (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
07.01.2013.
u 19:59

Nagradu za trenera godine osvojio je izbornik Španjolske Vicente del Bosque koji je na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu osvojio naslov prvaka

Lionel Messi dobitnik je Fifine Zlatne lopte! Na proglašenju najboljih u 2012. godini, u Zürichu, nagradu je odnio ispred Cristiana Ronalda i klupskog suigrača Inieste. Iako je prošle godine osvojio tek Kraljev kup, Argentinac je u 2012. godini postigao 91 pogodak i zaslužio naklonost žirija. Kapetani i izbornici reprezentacija te novinari još su jednom izabrali čudesnog Messija za najboljeg, što mu je četvrti put zaredom da osvaja ovu prestižnu nagradu. Na taj je način još jednom ispisao povijest jer je postao jedini nogometaš kojem je pošlo za rukom osvojiti četiri Zlatne lopte.

– Želim zahvaliti svima iz Barcelone i argentinske reprezentacije koji su mi pomogli u svemu ovome. Isto tako, hvala mojoj obitelji i svim prijateljima – rekao je Messi koji se nešto ranije osvrnuo i na rivalstvo s Cristianom Ronaldom.

– Cristiano i ja ne natječemo se jedan protiv drugog. Igramo nogomet i želimo osvojiti naslove sa svojim momčadima – rekao je Lionel Messi, a nadovezao se i Ronaldo:

– Nisam frustriran zbog Messija. On radi za svoju momčad, kao i ja za svoju. Ne osjećam suparništvo. Obojica želimo pobjeđivati i to je sve.

Za najboljeg trenera nominirani su bili Pep Guardiola, Vicente del Bosque i Jose Mourinho, a nagradu je dobio izbornik Španjolske Vicente del Bosque koji je na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu osvojio naslov prvaka.

– Velika je čast raditi u španjolskom nogometnom savezu. Zahvaljujem se svim trenerima koji su me učili na početku karijere, a svi mi koji radimo u nogometu, dužni smo zaštiti nogomet i njegov imidž – rekao je Del Bosque.

Izabrana je i momčad godine, a zanimljivo je da u najboljih 11 nije izabran niti jedan igrač iz redova europskog prvaka Chelseaja. Štoviše, svi igrači igraju u španjolskoj ligi (petorica iz Barcelone, petorica iz Reala te jedan iz Atletico Madrida).

Momčad godine: Iker Casillas, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta, Lionel Messi, Radamel Falcao, Cristiano Ronaldo.

>>>VIDEO Pogledajte najljepši pogodak 2012. u Fifinu izboru

Komentara 5

Avatar poljicanin
poljicanin
20:28 07.01.2013.

Tko je najbolji to je jasno,no broj 2 bi trebao biti sin hrvatske majke-Ibrahimović!

SA
sargu123
20:52 07.01.2013.

Tko je taj Messi ? Neki mesar ili....

CU
cupus
21:42 07.01.2013.

Ibra je pre-divlji da bi bio naj..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije