Naslovnica Sport Ostali sportovi

Najbolji hrvatski tenisač dodijelio stipendije mladim talentima

Marin Čilić je mladim sportašima i glazbenicima osobno uručio stipendije na svečanoj dodjeli održanoj u Hrvatskom institutu za povijest u Zagreb
18. prosinca 2018. u 16:54 3 komentara 379 prikaza
Stipendije Zaklada Marin Čilić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Osmero mladih sportaša i šestero glazbenika dobitnici su prvih stipendija Zaklade Marin Čilić, koje im je najbolji hrvatski tenisač osobno uručio u utorak na svečanoj dodjeli održanoj u Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu. 

Marin Čilić Najboljih sedam današnjice Marin može reći da je osvojio što je morao i rasterećen ići dalje

Sportske stipendije otišle su u ruke Zrinke Ljutić (alpsko skijanje), Tihane Kovačić (streličarstvo), Nike Jagečić (skijaško trčanje), Antonije Ružić (tenis), Samuela Lucića (kajak), Luke Bana (badminton), Lare Delić (mačevanje) te Helene Vuković koja se bavi džudom. Glazbene stipendije dodijeljene su Dominiku Paliću (klarinet), Filipu Miškoviću (gitara), Janu Mojzešu (truba), Ani Periško (violina), Maji Batinjan (flauta) te saksofonistu Luki Norcu koji se u sklopu svečane dodjele predstavio izvodeći prigodni glazbeni broj.

Stipendije Zaklada Marin Čilić
1 / 16
Stipendije Zaklada Marin Čilić

Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično. Osim stipendija, podijeljene su i dvije donacije, a otišle su na adrese hrvatskih škola: OŠ Petar Zrinski iz Čabra donaciju će iskoristiti za nabavku 3D pisača i pametne ploče, a Gimnazija Beli Manastir za opremanje informatičke učionice.  

- Ovo je zaista poseban i lijep dan za nas. Projekt stipendija je definitivno moj nadraži projekt do sad. U mnogim sam se motivacijskim pismima prepoznao i sam i znam kroz što sve prolaze ova djeca, kroz kakve teške dane i odricanja te koliko je potrebno da se dosegnu snovi. Nadam se da će im ove stipendije pomoći u njihovom daljnjem radu i treniranju. Hvala svima koji su bili dijelom ovog hvalevrijednog projekta koji će, vjerujemo, s godinama rasti kako bismo mogli pomoći što većem broju darovite djece u Hrvatskoj - izjavio je Marin Čilić.

Paul Annacone Kad se Čilić napuni samopouzdanjem, nitko ga ne voli vidjeti s druge strane

Iako je natječaj bio otvoren za samo deset stipendija, nakon brojnih prijava koje su stigle na adresu Zaklade te dirljivih priča djece koja unatoč svim poteškoćama i preprekama na koje nailaze u svojim životima i dalje marljivo rade, vježbaju i trude se, odlučeno je da se dodijele četiri stipendije više.

- Nismo imali nimalo lagan zadatak izabrati između 142 nevjerojatno kvalitetne prijave. Prvotni plan smo morali izmijeniti te smo na koncu dodijeli četiri stipendije više nego je planirano. Hvala svim stipendistima i zaista smo zahvalni što su s nama podijelili svoje planove i snove za budućnost. Unaprijed se veselimo čuti kako će ove stipendije stvoriti neke nove priče na njihovom glazbenom, sportskom i znanstvenom putu, a mi smo ponosni što možemo biti dijelom tog puta - rekla je direktorica Zaklade Nevena Mrkonjić.

>> Luka Modrić: Zlatna lopta je kruna sjajne karijere

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas