Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Debelić

Najbolja hrvatska rukometašica o životu u Norveškoj: Šokirala sam se...

Ana Debelić
07.06.2022.
u 22:44

- Grad je na jugu Norveške, moj stan je 50 metara od mora. Suprug se često kupa, ja nešto manje jer ipak volim da je more malo toplije. Stan je blizu centra u kojem je dvorana tako da mi je sve blizu.

Ana Debelić upisala se u listu rukometašica Hrvatske koje su osvojile Ligu prvakinja. Otkako se igra završni turnir, trofej su osvojile tek dvije naše vratarke, Jelena Grubišić s Bukureštom 2016. godine i Marta Žderić s Budućnosti 2015. godine. Sada je u tom društvu i kružna napadačica hrvatske reprezentacije.

Ništa od slavlja u Norveškoj

– Bez obzira na to što smo branile naslov, nismo bile favoriti u finalu protiv Gyõra, koji je igrao pred 15.000 svojih navijača. Nama je prvi cilj bio ući u finale i to smo napravile pobjedom nad Metzom. U finalu smo na kraju krajeva bile bolje i zasluženo smo osvojile trofej. Šteta što ga nećemo proslaviti u Norveškoj. Odmah dan nakon finala sve smo se raštrkale po Europi. Ja sam krenula put Rijeke – rekla je Ana.

U polufinalu ste izbacili Metz, za koji je branila Ivana Kapitanović i čiji je član Ćamila Mičijević, koja nije igrala na završnom turniru?

– Ne znam zašto Ćamila nije igrala. Malo smo porazgovarale, onako u prolazu. Rekla mi je da nakon sezone mora na totalni remont i da će vidjeti kako dalje. Na kraju ove sezone imamo veliku selidbu naših igračica koje igraju u reprezentaciji. Što se mene tiče, ostajem u Vipersu sigurno još jednu sezonu, a možda i dulje – rekla je Ana, koja je u karijeri igrala za Zamet, Lokomotivu, Zelinu, Podravka Vegetu, Astrahanočku i Vipers.

Kako ste se snašli u Norveškoj?

– U početku je bilo teško, ali sreća da je suprug uz mene. Šokirala sam se kada sam prvi put došla u dućan. U Norveškoj je sve iznimno skupo, pogotovo za mene koja sam došla iz Rusije, u kojoj je sve bilo jeftino. Grad Kristianstad je poput Rijeke. U nekoliko dana sve znam gdje je što – kaže Ana.

Je li hladno?

– Više bih rekla da je vjetrovito. Grad je na jugu Norveške, moj stan je 50 metara od mora. Suprug se često kupa, ja nešto manje jer ipak volim da je more malo toplije. Stan je blizu centra u kojem je dvorana tako da mi je sve blizu – istaknula je Ana.

Odmor do 18. srpnja

Slijedi zasluženi odmor?

– O da. U klub se moram javiti tek 18. srpnja. Bit će to lijep odmor, malo u Rijeci, malo na Rabu. Kako ne idem s reprezentacijom na Mediteranske igre, baš ću se dobro odmoriti. A treba mi odmor. Igrala sam jako puno ove sezone, pogotovo kada sam ostala u klubu sama na poziciji pivota. Na kraju sezone ostajemo bez dvije odlične igračice, Nore Monk i Isabelle Gulldén, ali vjerujem da će doći neke nove, kvalitetne igračice – rekla je Ana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije