Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODIŠNJI IZBOR

Cindrić najbolji rukometaš, a Debelić najbolja rukometašica Hrvatske u 2021. godini

Poreč: Odlična predstava hrvatskih rukometaša protiv europskih prvaka Španjolaca
Srecko Niketic/PIXSELL
08.01.2022.
u 12:11

Pandemijska 2021. bila je izuzetno teška. No, i takva godina pokazala je da hrvatski rukomet živ i ima rezultata. Kadeti su donijeli srebro s Europskog prvenstva koje je Hrvatski rukometni savez besprijekorno organizirao u Varaždinu i Koprivnici. Rukometaši na pijesku su pak u Varni, na Europskom prvenstvu također osvojili srebro

Sportske novosti i Hrvatski rukometni savez odabrali su najbolje rukometne pojedince za prošlu, 2021. godinu, a slavljenici su Ana Debelić, Luka Cindrić, Nenad Šoštarić te sudački par Matija Gubica i Boris Milošević.

Pandemijska 2021. bila je izuzetno teška. No, i takva godina pokazala je da hrvatski rukomet živ i ima rezultata. Kadeti su donijeli srebro s Europskog prvenstva koje je Hrvatski rukometni savez besprijekorno organizirao u Varaždinu i Koprivnici. Rukometaši na pijesku su pak u Varni, na Europskom prvenstvu također osvojili srebro.

Nakon sjajne 2020. godine kad su obje seniorske selekcije osvojile europske medalje, u godini što je iza nas ni jedna se nije iskazala na svjetskoj smotri. Rukometaši su osvojili 15., a rukometašice 18. mjesto te su ostali bez plasmana na Olimpijske igre.

22.11.2021., Zagreb - Okupljanje zenske rukometne seniorske reprezentacije uoci poslijednje faze priprema za Svjetsko prvenstvo koje ce se igrati od 1. - 19. prosinca 2021. godine. Izbornik Nenad Sostaric. Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Zato su nas razveselile kadetkinje koje su u Crnoj Gori osvojile 5. mjesto. Juniorke su pak, bile 7. na istom natjecanju u Sloveniji. Na klupskom planu Hrvatska ove sezone ima čak četiri kluba u dva najelitnija europska natjecanja. Podravka Vegeta i PPD Zagreb igraju u Ligi prvaka, Lokomotiva i Nexe su u Europskoj ligi.

Sve to imali su sasvim sigurno u vidu sportski novinari i rukometni djelatnici kada su dijelili svoje glasove u tradicionalnom 28. izboru najboljih, koji zajednički organiziraju i provode Hrvatski rukometni savez i Sportske novosti. U svakoj od četiri kategorije imali smo po pet kandidata.

Najbolji u 2021. godini:

16.04.2021., Porec - Medjunarodni rukometni turnir HEP Croatia Cup, Hrvatska - Brazil. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Najbolja rukometašica: 1. Ana Debelić 64 boda, 2. Katarina Ježić 50, 3. Valentina Blažević 37, 4. Stela Posavec 33, 5. Dejana Milosavljević 8…

Po prvi puta je slavila Debelić, a rekorderka je Andreja Penezić s devet naslova.

Najbolji rukometaš: 1. Luka Cindrić 84 boda, 2. Domagoj Duvnjak 64, 3. Željko Musa 21, 4. Halil Jaganjac 20, 5. David Mandić 3…

Cindrić je osvojio treći naslov u ovom izboru, a rekorderi su Ivano Balić i Domagoj Duvnjak sa po pet naslova.

Najbolji trener: 1. Nenad Šoštarić (drugi naslov u ovom izboru). Rekorder je Lino Červar s jedanaest naslova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije