Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Nadal u finalu protiv Đokovića koji je novi ‘'broj jedan'’

Novak Đoković
AFP
01.07.2011.
u 17:41

Novak Đoković novi je "broj jedan" svjetskog tenisa, srpski je tenisač u wimbledonskom polufinalu izbacio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu te će tako od ponedjeljka biti novi "broj jedan". U nedjeljnom finalu Đoković će igrati protiv Nadala

Španjolac je srušio britanske snove o novom pobjedniku nakon pobjede nad Andyjem Murrayem (5:7, 6:2, 6:2, 6:4), dok je Đoković također u četiri seta (7:6 (4), 6:2, 6:7 (9), 6:3) izbacio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu.

Đoković će ovom pobjedom, bez obzira na ishod finala, smijeniti Nadala na vrhu ATP ljestvice i postati novi “broj jedan” svjetskog tenisa.

– Ovo je nešto što se ne može opisati riječima. Kroz glavu mi je proletjela cijela karijera, djetinjstvo, ispunilo mi se sve ono za što sam naporno radio svih ovih godina. I još sam izborio finale na najdražem turniru. Ne može bolje – rekao je nakon pobjede srpski tenisač kojem je to bila treća pobjeda u osam međusobnih susreta s Tsongom, a izborio je četvrtu Grand Slam završnicu (39. u karijeri, ima 25 naslova).

Dosad je osvojio dva Australian Opena, 2008. i 2011. , te ostaje samo na jednom porazu u 2011. godini, uz čak 47 pobjeda. Nadalu je ovo 13. Grand Slam finale, ima 10 naslova. Wimbledon je osvajao 2008. i 2010. godine. 

U subotu se igra ženski finale, pobjednica iz 2004. Ruskinja Marija Šarapova odmjerit će snage s Čehinjom Petrom Kvitovom, kojoj je ovo prva završnica na jednom od četiri najveća turnira.

Komentara 48

MI
minja
20:11 01.07.2011.

Nadam se da se sve ovo nece zavrsiti ko sa Monikom Seleš, .....

OB
-obrisani-
18:08 01.07.2011.

Broj jedan u tenisu nikad nije, u istoriji, bio blizi hrvatskoj nego ovaj novi....Mislim geografski.....Moze to biti i motiv za vase igrace koji sigurno imaju talenta i znanja....

GA
gabpet
18:42 01.07.2011.

Bravissimo Nole!!!! Nije bilo ovakvoga prvaka u tenisu na ovim prostorima! Svaka čast i naklon do poda! Još pobjeda u finalu i više ništa ne treba! Navijamo za tebe!! Pozz iz CRO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije