Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IMAO PROBLEMA

Nadal prvi finalist Roland Garrosa, sada čeka Đokovića

French Open
GONZALO FUENTES/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
09.10.2020.
u 18:41

Bio je ovo 11. međusobni susret Nadala i Schwartzmana i 10. pobjeda Španjolca. Argentinac je jedinu pobjedu ostvario prije 20-ak dana u četvrtfinalu Rima.

Španjolac Rafael Nadal prvi je finalist turnira tenisača u Roland Garrosu, on je u polufinalu svladao Argentinca Diega Schwartzmana sa 6-3, 6-3, 7-6 (0) u meču koji je trajao tri sata i osam minuta.

Nadalu je ovo 13. ulazak u finale Roland Garrosa, a u svih 12 prethodnih navrata je i osvajao naslov. Bio mu je ovo 101. susret koji je odigrao na pariškoj zemlji te 99. pobjeda. 

Iako je Nadal do pobjede stigao bez izgubljenog seta, Schwartzman je u svom prvom "grand slam" polufinalu u karijeri pružio odličan otpor velikom favoritu.

Prvi set završio je sa 6-3 u korist Nadala, no igralo se više od sat vremena. Španjolac je ipak bolje odigrao sve važne poene o čemu svjedoči i njegova stopostotna realizacija "break-lopti" (2-2) za razliku od samo 25 posto koliko je imao Schwartzman (1-4).

Nadal je dominirao drugim setom od samoga početka kada je oduzeo servis suparniku, a usto nije dopustio Schwartzmanu čak niti jednu priliku za povratak izgubljenog početnog udarca.

Nakon što je oduzeo servis Schwartzmanu za 3-1 u trećem setu činilo se kako je samo pitanje tehnike završiti dvoboj. No, omaleni Argentinac se nije složio s time, vratio je "break" zaostatka, pa nakon što je još jednom izgubio servis ponovno se uspio vratiti u rezultatsku ravnotežu te kod rezultata 5-5 imati tri "break-lopte" za vodstvo 6-5 i servis za set. Ipak, nije uspio iskoristiti niti jednu od tih prilika što ga je na kraju ipak "slomilo". Početkom "tie-breaka" Schwartzman je napravio tri neprisiljene pogreške i umjesto vodstva 3-1 pao u zaostatak od 0-4 od kojega se nije mogao oporaviti.

Bio je ovo 11. međusobni susret Nadala i Schwartzmana i 10. pobjeda Španjolca. Argentinac je jedinu pobjedu ostvario prije 20-ak dana u četvrtfinalu Rima.

Nadal će u nedjeljnom finalu igrati protiv pobjednika susreta između prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića i Grka Stefanosa Tsitsipasa.

U slučaju pobjede u nedjelju Nadal će osvojiti svoj 20. "grand slam" naslov čime bi se izjednačio sa Švicarcem Rogerom Federerom na prvom mjestu svih vremena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije