Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠANGAJ

Nadal: Prioritet mi je finale Davisova kupa

Rafael Nadal
AFP
12.10.2009.
u 16:04

Rafael Nadal stigao je u Šangaj i odradio u nedjelju poslijepodne po lokalnom vremenu prvi trening u dvorani broj pet. Njega i kineskog mu sparing-partnera Mao-Xin Gonga gledalo je 700 ljudi.

Više je ljudi bilo na treningu Rafaela Nadala, a time i više osiguranja, nego na meču prvog kola turnira između Rusa Kunicina i Andrejeva.

- Super. To mi daje osjećaj da sam važan – šalio se Nadal u kasnijem razgovoru s novinarima.

Nakon što je u polufinalu ATP turnira u Pekingu prošlog tjedna izgubio od Marina Čilića, u Šangaju ga prvo očekuje dvoboj drugog kola s Amerikancem Jamesom Blakeom.

- Ove sam godine jednostavno imao previše problema. Mučim se odigrati nekoliko dobrih mečeva u nizu. No, s obzirom na okolnosti, na najvišoj sam mogućoj razini u ovom trenutku.

- Moram doći u stanje igrati tenis bez straha od ozljeda, ne misliti na opasnost nego na igru i na pobjede. Kada ću nanizati nekoliko tjedana bez problema, ući u pokoji finale i eventualno osvojiti naslov, odmah ću dobiti i na samopouzdanju. Sve ono što se sada čini crnim postat će svjetlije.

- Do kraja godine pokušat ću zadržati drugo mjesto na ATP ljestvici budem li mogao. No zdravlje mi je još uvijek najvažnije. Od sportskih prioriteta u ovom mi je trenutku najbitniji finale Davisova kupa protiv Češke u Barceloni – zaključio je Španjolac.

Finale Davisova kupa igra se od 4. do 6. prosinca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije