Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
favorit je federer

Nadal neće braniti zlato na OI: Nisam spreman, odustajem!

'Spain\'s Rafael Nadal celebrates with his trophy after winning against Serbia\'s Novak Djokovic their Men\'s Singles final tennis match during the French Open tennis tournament at the Roland Garros s
'FRANCOIS GUILLOT'
19.07.2012.
u 17:50

Španjolac Rafael Nadal, inače treći igrač svijeta, otkazao je nastup na OI u Londonu zbog ozljede:

– Nisam spreman. Ovo mi je jedan od najtužnijih dana u karijeri. Trebao sam nositi zastavu, ali moram biti pošten prema Španjolcima i prema svima koji će braniti naše boje na OI, neka idu oni koji su zaista spremni – napisao je u e-mailu Rafael Nadal.

Nadal je šokantno poražen u Wimbledonu već u 2. kolu kada je naletio na raspoloženog Čeha Lukasa Rosola, koji je pobijedio u pet setova. Nakon meča natuknuo je da ima problema s ozljedom, ali nije htio iznositi nikakve detalje jer poraz nije htio opravdavati ozljedom. 

No, već se neko vrijeme spominje da Nadal možda opet ima problema s koljenima. Inače, trebao je braniti naslov koji je osvojio u Pekingu 2008. godine. 

Favoriti za olimpijsko zlato na terenima u Wimbledonu su Roger Federer, Novak Đoković te ljubimac domaćina Andy Murray. No, posebno se ističe Federer koji je ponovno oteo tenisku pozornicu pobjedom nad Đokovićem u polufinalu te Murrayem u finalu Wimbledona. Roger se sedmim trofejem u Wimbledonu vratio na prvo mjesto i srušio konačno i Samprasov rekord po broju tjedana na čelnoj poziciji, a ako na Olimpijskim igrama ne prođe lošije od Đokovića, mogao bi se i nakon OI zadržati na čelnom mjestu te postati prvi čovjek u povijesti sa 300 tjedana na vodećoj poziciji.

Olimpijski turnir prvi se put počeo bodovati za ATP ljestvicu od 2000. godine u Sydneyu, a pobjednik osvaja 750 bodova.  

Komentara 3

LA
lacković
18:07 19.07.2012.

Španjolac Rafael Nadal, inače treći igrač svijeta, otkazao je nastup na OI u Londonu zbog "ozlijede" - nije ozlijeda nego ozljeda. Eto ti novinara i pismenosti....

LA
lacković
18:13 19.07.2012.

ha ha, za 3 minute je izmijenjeno :)

KA
kajinx
18:57 19.07.2012.

Nadal neće obraniti zlato!!! Zar nije:..neće braniti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije