Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon nereda

Nacional se ispričao Dinamu i BBB-ima, evo što su poručili...

Futsal Dinamo - Nacional
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
01.04.2016.
u 19:58

U tijeku je prekršajni postupak kojim je prema prvim informacijama dokazano da nitko iz FC Nacional Zagreba nije provocirao navijače BBB-a, poručuju iz hrvatskog prvaka

Nakon derbija malonogometnog prvenstva Futsal Dinamo uputio je ispriku Nacionalu te se ogradio od huliganskih postupaka dijela Bad Blue Boysa koji su doveli do prekida utakmice. Također, naglasili su kako nisu bile točne optužbe čelnika Nacionala, Ivice Đole, da su BBB vrijeđali srpske igrače hrvatskog prvaka, Mladena Kocića i Borka Surudžića, po nacionalnoj osnovi te im prijetili. Danas su to za Sportski žurnal potvrdili i sami igrači kazavši kako nikakvih problema nisu imali i da nije bilo vrijeđanja.   

Na kraju i Nacional je uputio službenu ispriku Futsal Dinamu te BBB-ima naglasivši kako su za incident krivi pojedinci, a da vrijeđanja igrača ipak nije bilo. No, dodaju i da ostaju dosljedni u odbacivanju nasilja na utakmicama te da institucijama i HNS-u prepuštaju da odrade svoj posao.

Evo priopćenja Nacionala u cijelosti:

– Kao što je i Futsal Dinamo uputio sportsku i korektnu ispriku našem klubu, upravi i igračima te preuzeo odgovornost za propuste u organizacijskom smislu, ovim putem i mi upućujemo službenu ISPRIKU svim navijačima Futsal Dinamo BBB i BBB jer smo u službenom priopćenju, šokirani događajem na tribinama i terenu, izjavili da su navijači vrijeđali naše igrače na nacionalnoj, etničkoj i vjerskoj osnovi. To što su napravili POJEDINCI ne obilježava cijelu grupu navijača koja je navijala za svoju momčad na domaćem terenu u Domu sportova.

Međutim, ostajemo dosljedni ostatku službenog priopćenja i očekujemo da se NASILJE nikad više neće ponoviti na utakmicama 1.HMNL, na terenu i izvan njega! Neka nadležne institucije i HNS odrade svoj posao.

U tijeku je prekršajni postupak kojim je prema prvim informacijama DOKAZANO da nitko iz FC Nacional Zagreba NIJE provocirao navijače BBB-a kako je nažalost Futsal Dinamo objavio u svom službenom priopćenju za medije. Netočno je također i da naš predsjednik sudjeluje u bilo kakvom podmetanju klubu Futsal Dinamo, a to se može vidjeti i u svim dosadašnjim najavama naših međusobnih utakmica gdje smo uvijek isticali respekt prema projektu Futsal Dinama. Zajedno s njima u medijima razvijamo futsal kao popularan sport čemu doprinosi i broj njihovih navijača na tribinama. Poslano im je 150 besplatnih karata (preko kluba, što su pisali i mediji) te je i to gesta koja pokazuje da su BBB navijači dobrodošli u našu dvoranu! 

Predsjednik našeg kluba je posljednjih 10 godina najveći investitor u hrvatski futsal i jedan je od najvećih zalagatelja za razvoj futsala. Nama dolazak Futsal Dinama u 1.HMNL ne stvara nikakvu zavist budući da je zdrava sportska konkurencija uvijek dobrodošla za sve klubove, a to pokazuje i naš izvrstan odnos s našim najvećim sportskim konkurentom, FC Split Tommy.

Nitko ne može pobiti činjenicu da je FC Nacional u posljednjih deset godina jedan od najuspješnijih klubova u Hrvatskoj sudeći prema broju osvojenih trofeja – stoji u priopćenu Nacionala.

>>Srpski igrači demantiraju čelnika Nacionala: BBB-i nas nisu vrijeđali!

Komentara 9

KA
kapelica
21:39 01.04.2016.

Futsal kakav je to sport olimpijski nije sigurno

ZD
Zdravkecmali
21:21 01.04.2016.

Krece opravdavanje huligana. Pardon,POJEDINACA.

ED
europski dinamo
22:15 01.04.2016.

Pazi naslov!!!! haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije