Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZIME 18. KOLA

Na utakmici Hajduka bilo je više gledatelja nego na svim ostalima zajedno

Split: U 18. kolu Supersport HNL-a sastali se Hajduk i Šibenik
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/6
22.01.2023.
u 23:14

Igračima u prilog nije išla ni kiša koja je počela lijevati tijekom susreta, a svoj doprinos teškim uvjetima dao je i jak vjetar. Unatoč tome, na tribinama Poljuda se skupilo 9358 gledatelja, više nego na svim utakmicama ovoga kola zajedno.

Ivan Leko odradio je trenerski debi na klupi Hajduka. U 18. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu je dočekao Šibenik te u prvoj službenoj utakmici kao trener bijelih upisao pobjedu 2:1. Splićani su Šibenik dočekali kao veliki favoriti, a tako je i izgledalo na terenu iako im realizacija mora biti puno bolja, žele li raditi velike stvari te izbjeći strepnju za pobjedu do kraja utakmice.

Igračima u prilog nije išla ni kiša koja je počela lijevati tijekom susreta, a svoj doprinos teškim uvjetima dao je i jak vjetar. Unatoč tome, na tribinama Poljuda se skupilo 9358 gledatelja, više nego na svim utakmicama ovoga kola zajedno. Na ostale četiri utakmice bilo je 6992 gledatelja. Najviše ih je bilo utakmici Dinama i Gorice, 3568. Prosječno je u 18. kolu na tribinama bilo 3270 gledatelja.

Hajduk je na kraju slavio nova tri važna boda, a trener Ivan Leko s osmjehom je mogao napustiti Poljud jer u trenerskom je debiju na klupi bijelih upisao pobjedu. Zadovoljan može biti i time što se nakon dugo vremena vratio Nikola Kalinić koji je ušao posljednjih deset minuta i upisao svoj stoti nastup u bijelom dresu.

Leko: Zaslužena pobjeda

- Zaslužena, ali teška pobjeda protiv dobrog, zatvorenog i organiziranog protivnika. Loše smo ušli u utakmicu, ponijele su nas emocije i htjeli smo nešto na brzinu pokazali. Kažnjeni smo golom, ali smo poslije toga bili dobri s obzirom na uvjete. Zaslužili smo sreću i pokazali karakter - rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

- Jako smo dobro otvorili utakmicu. Zabili smo dobar gol iz tranzicije koji smo i uvježbavali, bila je to dobra akcija Solde i Araija. Hajduk je imao dominaciju i posjed. Poremetio nas je izlazak Solde. On je naš najmotoričniji i najagresivniji igrač u veznom redu. U nastavku smo bili stabilni, a onda smo imali splet nesretnih okolnosti gdje je Perić proslijedio loptu Livaji. A kada Livaja ide jedan na jedan, već možeš ići na centar - rekao je trener Šibenika Cvitanović.

Hajduk je tako stigao na četiri boda zaostatka za Dinamom koji je dan prije igrao 0:0 s Goricom, no branitelj naslova ima i utakmicu manje.

Standings provided by Sofascore

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar barba_barba
barba_barba
07:36 23.01.2023.

Pa zar nije logičnije da se „nacionalni“ stadion gradi u Splitu

Avatar 100percentFedUp
100percentFedUp
01:57 23.01.2023.

Ja sam nekad imao postovanje i za Hajduk i za njegove navijace. Ali poslije onog terora koji su godinama provodili nad cijelim hrvatskim nogometnim pukom, nad reprezentacijom, poslije dva pokusaja ubojstva Mamica, svastike na Poljudu i u Italiji... i sto sve ne, meni je apsolutno svejedno da li ih na stadion dodje petoro ili pedeset tisuca, svejedno mi je da li taj klub uopce postoji...

DU
Deleted user
23:23 22.01.2023.

Koji ste vi bolesnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije