Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDJE GLEDATI ŽENE?
Povratak na članak

Na primjeru HRT-a se vidi: Hrvatska je patrijarhalna, ali zakoni moraju mijenjati stvari

– Mi smo patrijarhalno društvo u kojem većina ljudi i dalje drži da je sport muški rezervat. Hrvatsko stanovništvo čini 52 posto žena, a broj žena koje se bave sportom u velikom je disbalansu u odnosu na sportaše

Komentari 14

DU
Deleted user
09:39 17.12.2020.

Kakve veze ima patrijarhalno društvo s ovim? Nikave! Jedino što ima veze je da HRT nije više hrvatska televizija, jer već dugo ne možemo na njoj gledati prvu HNL, niti rukometaše a ne samo rukometašice, a da o ostalim 'manje važnim' sportovima ne pričam. Umjesto da ide za interesom javnosti, HRT se ponaša kao komercijalna televizija a ona to NIJE! A da ne govorimo sad o drugim stvarima, da je recimo HRT javni servis i da mora podjednako zastupati sve građane, a to je toliko daleko od prave situacije da je to strašno...

VL
SM
Smola
09:31 17.12.2020.

Hahahaha. Gdje vi sve nećete nači patrijalhalno društvo, nejednakost, bla bla... Što je sljedeće, inzistiranje da u ribljim konzervama podjednako budu zastupljene muške i ženske Sardine? Desetak godina sam prisiljen gledati Premier ligu, Primeru i ostale top nogometne lige na raznim sportklubovima i slično, a vi se sad javljate o nepravdi. Što je bilo s Janicom Kostelić? Tko je nju prenosio? Ili Sanju Jovanović? Blanku Vlašić? Sandru Perković? Ili utakmice Rk Podravka? Prenošenje tekmi ženskih momčadskih klubova je stvar marketinga gospodo. Gdje je veče zanimanje javnosti tu će bit i interes za prijenos tog događaja zbog sponzora. Zastupljenost žena u sportu je stvar izbora a ne zabrane za žene.

VL
DE
deps
11:40 17.12.2020.

Glupost, kakva patrijarhalnost, ni srebrno prvenstvo muškom nogometu 2018, nismo gledali na Htv-u. Problem je dublji.

VL
MK
mksdk
10:57 17.12.2020.

Sport u 90% slučajeva prate muškarci. Stoga, svoje žalbe i prigovore usmjerite prema ženama koje ne zanima sport.

VL
ZO
zoranos
09:45 17.12.2020.

Kao prvo HRT je prenašao Podravku u euroligi ove godine i nitko to nije gledao! Jednostavno u RH ne postoji interes za ženski rukomet, pa ga nije kupio niti RTL ili Nova koji inače prenašaju muške! Nije to nikakvo muško društvo, već ženski rukomet kod nas nije ekonomski isplativo (nitko to ne gleda, pa nema niti oglašivača). Kao drugo naša ženska reprezentacija je na zadnjem Euro bila zadnja!!! Dakle trošiti novac za gledanje poraza naših u i to u nepopularnom sporta je stvarno besmisleno! Ovo je sada totalno neočekivano i svi se na Euru čude kako su naše uopče pobijedile ikoga tako da naše TV kuće ne treba kriviti! Kao treće Jura Ozmec se nema čime pohvaliti jer je SPTV sramota! Oni i dan danas nemaju HD rezoluciju iako su svi kanali u RH prešli na HD! Oni čak pretvaraju HD signal u SD kad imaju snimku Formule 1, a ljude koji ih pitaju zašto vidimo pixele na TV naziva freakovima!

VL
Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
17:11 17.12.2020.

koliko znam ni nijemci ne prenose rukomet, ali oni se nemaju cime ponositi kao mi. hrt namjerno ne prenosi hrvatske uspjehe jer su im samo hrvatske kune dobre, a drustveni servis se svodi na region.

VL
Avatar rubinet
rubinet
12:06 17.12.2020.

"Mi se pak možemo pohvaliti da smo u 2019. na SPTV ", navodi Ozmec , a dopunjuje Rubinet "imali svakodnevno par sata Al Jazeere na Sportskoj televiziji..." Što ima hrvatski športski kanal s Dotičnima? Ništa. Osim novaca.

VL
MI
mirokrcmar
11:35 17.12.2020.

kakvi glavni urednici bruno i jura, takva i televizija...obicno smece...taj jura emitira judo , pikado i brdski biciklizam...ajmeee...

VL
VK
vječni krojf
19:23 17.12.2020.

Mnogi nisu dovoljno informirani glede HRT-a.Ako sada pogledate u druge države i tamo je tako.Nema više nogometa na nacionalnoj tv,osim kada igra reprezentacija.Bundeslige odavno nema na ARD i ZDF,sve preuzeo Sky.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.