Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI SVIH DERBIJA

Na Maksimir Hajduk stiže u naletu, a Dinamu pod novim trenerom treba pozitivan šok

PIXSELL
05.12.2021.
u 07:00

Kad pogledamo situaciju na papiru, sve stavke upućuju na to da je Dinamo favorit, ali trenutačni kontekst govori da je Hajduk u boljoj formi.

Danas se (17.30, ArenaSport 3) igra najveći derbi HNL-a, 96. dvoboj Dinama i Hajduka, koji su nakon duljeg vremena ponovno gotovo izjednačeni u borbi za vrh.

U 96. okršaj Dinama i Hajduka u Prvoj HNL ulazimo u neobičnom i neočekivanom ozračju. Nakon što je poslije 1:3 poraza od Rijeke u četvrtfinalu Hrvatskoga kupa Dinamov trener Damir Krznar dao ostavku, na njegovo je mjesto privremeno zasjeo, baš uoči najvećeg derbija HNL-a, Željko Kopić, koji je radio u Dinamovoj školi nogometa, ali i 28 puta vodio splitske bijele u utakmicama Prve HNL.

Možda će se Dinamovim igračima dogoditi, kako je i sam bivši trener Krznar rekao, pozitivan šok dolaskom Kopića, a nešto slično upravo se trenutačno događa nogometašima Hajduka koji pod vodstvom novog trenera, Litavca Valdasa Dambrauskasa imaju učinak od četiri pobjede u četiri utakmice, i to uz vrlo visoku razliku pogodaka - 15:5. Upravo taj novi napadački štih oduševljava navijače Hajduka jer je pod vodstvom dvojice prijašnjih trenera, Paola Tramezzanija i Jensa Gustafssona, iznimno talentirani napadački ansambl bijelih (Livaja, Biuk, Sahiti, Ljubičić, Mlakar) bio znatno prigušen zbog njihovih taktičkih postava. Sad je ta družina potpuno napadački prodisala i s deset pogodaka u posljednja dva susreta ide u Maksimir puna samopouzdanja.

Međutim, koji god trener bio na klupi bilo koje od tih dviju momčadi, već dosta dugo nismo gledali derbi Dinama i Hajduka, i to već pri kraju prvog dijela natjecanja, koji će imati velike i važne implikacije u borbi za sami vrh. Jako je jednostavno, tko izgubi u toj utakmici izgubit će i korak s Osijekom, Rijekom i pobjednikom derbija u utrci za naslov budući da je među njima vrlo mala bodovna razlika.

Zato je i jako važno imati na raspolaganju sve igrače u ovakvom dvoboju. I dok se Dinamov zdravstveni karton u posljednjih nekoliko tjedana potpuno očistio, Hajduk je, uz druge ozlijeđene igrače, ostao bez još jedne važne karike, na vratima neće biti kapetana Lovre Kalinića, pa će tako prvi put nakon deset godina u derbiju braniti Danijel Subašić, a već dulje vrijeme bijeli ne mogu računati ni na Vukovića, Posavca, Čuića i Eduoka.

Što se tiče gledatelja, svih 2400 ulaznica namijenjenih gostujućim navijačima planulo je u trenu. S domaće strane prodaja ne ide ni približno toliko dobro, ali bilo bi lijepo da se na dan derbija malo pojača i da gledamo kvalitetan nogomet pred što je više moguće gledatelja. Naravno, uzevši u obzir epidemiološko-sigurnosna ograničenja na maksimirskom stadionu.

Kad pogledamo situaciju na papiru, sve stavke upućuju na to da je Dinamo favorit, ali trenutačni kontekst govori da je Hajduk u boljoj formi. 

Ključne riječi

Komentara 5

PH
Pravi-Hrvat
10:20 05.12.2021.

Hajduk je poroigrao i izgleda sve bolje iz utakmice u utakmicu. Dinamo se ispromašivao u zadnjih nekoliko susreta, ali sigurno je da igračima ne fali motiva i da dinamovci nisu zaboravili igrati nogomet. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da suci/VAR neće biti u prvom planu, pa neka bolji pobijedi

ST
stefj
14:04 05.12.2021.

Hajduk s novim trenerom izgleda puno bolje, za razliku od Dinama gdje su pod Krznarom igrači zaboravili igrati. Ako se već trebalo mijenjati trenera, trebalo je to napraviti puno prije, ovako krivnja za gubitak kupa, proljeće u KL, a ne EL, a i mogući gubitak prvenstva idu na dušu upravi i nikom drugom... Niti jedan trener do sada s ovako lošim rezultatima nije imao toliko povjerenje. Izgubiti toliko bodova u srazu s ekipama iz donjeg dijela ljestvice, to se već gosinama nije dogodilo.

HR
hrvat123
10:25 05.12.2021.

mislim da ce Hajduk pobjedit jer moj Dinamo je ocito postal jako neozbiljan i neodgovoran jer ovo je vec treci juniorski trener a zna se kak su radila prva dva i zato ne ocekujem od Kopica nis a Dinamu stvarno treba jedan autoritet a ne juniorski treneri i zato ja zelim Igora Biscana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije