Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIROSLAV SOBOČAN

Na isti dan kad i Žana Lelas preminuo njen trener iz slavnih dana: 'Bio je pravi gospodin'

Košarkaški savez Zagreba
15.09.2021.
u 20:28

- Bio je tip mirnog trenera. Nikad ne bi povisio glas ni na jednu igračicu, nikad nije psovao. Bio je možda prefin za trenera.

Nakon kratke bolesti nas je u 85. godini napustio Miroslav Sobočan, bivši košarkaši trener koji je sa zagrebačkim Montingom osvojio Kup Lilliane Ronchetti 1980. godine. Sobočan je imao sjajnu startnu petorku koju su činile Sanja Ožegović, Jasna Pepeunik, Marija Jajac, Marijana Bušljeta i Mira Bjedov.

– Miroslav Soboćan bio je tip mirnog trenera. Nikad ne bi povisio glas ni na jednu igračicu, nikad nije psovao. Bio je možda prefin za trenera. Pravi gospodin – rekla je Sanja Ožegović.

Zanimljivo je da je bio trener Croatia banke 1995. godine u kojem su tada zajedno igrale tri sjajne igračice – Žana Lelas, Danira Nakić i Razija Mujanović.

Dugo godina, do odlaska u mirovinu, radio je kao tajnik u Zagrebačkom košarkaškom savezu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije