Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVJEDIMA KAZNA

Na Glumcu će KHL trenirati autoritet

'26.09.2013., Dom sportova, Zagreb - 10. kolo KHL, kontinentalne hokejaske lige, KHL Medvescak - Yugra Khanty Mansiysk. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
25.10.2013.
u 08:30

Glumca sigurno očekuje velika kazna iako je vidljivo da u njegovu startu nije bilo ni najmanje namjere da ozlijedi. No čelnici KHL-a prošli su tjedan najavili pooštrenje kazni, sada bi to mogli pokazati u praksi.

Teška ozljeda, napuknuće četvrtog lumbalnog kralješka, strogo mirovanje najmanje dva mjeseca, možda i izbivanje s leda do kraja sezone. To je dijagnoza beka Torpeda Aleksandra Makarova koji je u srijedu stradao nakon neopreznog starta napadača Medveščaka Mikea Glumca. Naime, Glumac je Makarova tijelom nabio na ogradu, a Rus je imao peh što se sve dogodilo u dijelu gdje su klupe za igrače pa mu je donji dio tijela zapeo na ogradi, ali ne i gornji.

Izgledalo je jako ružno, Makarov je iznesen na nosilima, a Glumca sigurno očekuje velika kazna iako je vidljivo da u njegovu startu nije bilo ni najmanje namjere da ozlijedi. No čelnici KHL-a prošli su tjedan najavili pooštrenje kazni, sada bi to mogli pokazati u praksi.

Navijači Torpeda su, naravno, ljutiti, no pretjeruju s porukama Glumcu: \"Neka se idiot Glumac vrati u AHL pa neka tamo svoje Amerikance radi bogaljima\". Pretjerao je i novinar ruskog Sport Expressa Aleksej Švecov koji je u izvještaju s utakmice Glumca usporedio s Kanađaninom Jeremyjem Jablonskim, hokejašem koji je najpoznatiji štemer u povijesti KHL-a. U samo 16 utakmica u sezoni 2011./12. zbog brojnih tučnjava i grubih startova imao je pomalo nestvarne 174 minute isključenja.

Inače, zbog neopreznih startova utakmicu protiv Torpeda nisu dočekala čak trojica medveščakovaca – Glumac, Kane i Carle. Ubuduće moraju malo pripaziti jer u KHL-u se ne dopušta fizička igra kao u NHL-u. Svjestan je toga i kapetan medvjeda Cheechoo:

– Mi protiv Torpeda nismo igrali prljavo, nego čvrsto. Neka isključenja koja su dosuđena suci u NHL-u ne bi tako protumačili.

>> Medvjedi peti put zaredom torpedirani u Rusiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije