Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB

Na EURO ćemo se valjda kvalificirati: Evo s kojim 'velikanima' igraju košarkaši

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Foto: Dražen Brajdić
1/4
22.07.2019.
u 15:00

Na EURO će se uvrstiti po tri selekcije iz svake skupine, osim iz skupina u kojima će igrati domaćini (Njemačka, Italija, Gruzija i Češka), gdje će proći dvije reprezentacije

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija će u kvalifikacijama za EURO, koji će se 2021. godine održati u Njemačkoj, Italiji, Gruziji i Češkoj, igrati u skupini D s Turskom, Nizozemskom i Švedskom.

Na EURO će se uvrstiti po tri selekcije iz svake skupine, osim iz skupina u kojima će igrati domaćini (Njemačka, Italija, Gruzija i Češka), gdje će proći dvije reprezentacije.

U kvalifikacijama sudjeluje 32 momčadi, a na EURU će ih nastupiti 24.

Skupina A:
Pobjednik turnira (Slovačka, Cipar i Rumunjska)
Poljska
Izrael
Španjolska

Skupina B:
Italija
Sjeverna Makedonija
Estonija
Rusija

Skupina C:
Češka
Belgija
Litva
Pobjednik turnira (Albanija, Bjelorusija i Danska)

Skupina D:
HRVATSKA
Turska
Nizozemska
Švedska

Skupina E:
Finska
Gruzija
Pobjednik turnira (Švicarska, Portugal i Island)
Srbija

Skupina F:
Austrija
Madžarska
Slovenija
Ukrajina

Skupina G:
Njemačka
Crna gora
Pobjednik turnira (Luksemburg, Kosovo i Velika Britanija)
Francuska

Skupina H:
Grčka
Latvija
BiH
Bugarska

>>>> Pogledajte što je Bojan Bogdanović rekao o novom ugovoru

Ključne riječi

Komentara 2

GE
genex
16:33 22.07.2019.

nema šanse da se kvalificiramo.turci su za klasu jači, nizozemci su nas sad u kvalama za svjetsko lagano prebili, a šveđani nas dobiju lijevom rukom. ovi naši škartovi od igrača ( neće igrati nba i igrači iz jakih europskih klubova) koji su ostali mogu eventualno dobiti reprezentaciju migranata iz sirije.

JU
juma
13:28 23.07.2019.

Nismo se jos oporavili od zadnjeg neuspjeha, a novinari vec pocinju, po tko zna koji put, podcjenjivati iduce protivnike. Kada bi mene pitali, veca je sansa da u kosarci bolji od nas budu Nizozemska i Svedska, nego sto je bila da Hajduk nakon 0:2 izgubi doma od malteskih amatera, a i to se zahvaljujuci ovakvom stavu dogodilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije