Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometaš godine

Mužinić: Srna je pravi kapetan, on daje ritam borbe Hrvatskoj

'11.11.2011.,Turk Telekom Arena, Istanbul - Prva utakmica dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine izmedju reprezentacija Turske i Hrvatske.
'Slavko Midzor/PIXSELL'
23.12.2011.
u 10:12

Hajdukov skaut Dražen Mužinić, proslavljeni igrač kojeg je krasila borbenost, oduševljen je plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo

– Uvijek je super kad odeš na veliko natjecanje. Bilo je uspona i padova, ali na kraju je najvažnije da smo otišli na Euro, na kojem ćemo imati što za reći – kaže Mužinić.

Legendarni Frfa stalno obilazi nogometne terene širom Hrvatske, ima ga svugdje. I pozvan je da prozbori nekoliko riječi o budućnosti hrvatskog nogometa.

– Nema straha za naš nogomet. Ima talenata koliko vam srce poželi, samo je bitno da ih sustav isprati, da se pravilno razvijaju – rekao je Mužinić.

U izboru za nogometaša godine na prvo mjesto stavio je Darija Srnu, koji, poput Mužinića, uvijek ostavlja srce na terenu.

– Volim Srnu i njegov stil igre. Ali, nije na prvom mjestu zbog toga. Srna je kapetan reprezentacije koja je otišla na prvenstvu Europe, on daje ritam igri. Pravi je kapetan. A sa Šahtarom je igrao četvrtfinale Lige prvaka, na svojoj poziciji jedan je od najboljih igrača u Europi. Praktično, Šahtar je na njegovim krilima postao momčad koju svi cijene i respektiraju – objašnjava Mužinić.

Nijanse su presudile da Srnu stavi na prvo mjesto, a Luku Modrića na drugo.

– Za Modrića se tuče cijela Engleska, i to najbolji klubovi. Želi ga Chelsea, želi ga Manchester United, a od tih iznosa zavrti se u glavi. A sve je to Luka zaslužio svojim igrama. Motor je igre reprezentacije, Hrvatska je bez njega sasvim druga reprezentacija, bitno slabija – smatra Mužinić.

Na njegovom popisu visoko kotiraju Ivan Perišić, Mario Mandžukić i Nikica Jelavić.

– Perišić je moja tiha igračka patnja, tražio sam na sve načine da se vrati u Hajduk. Borussia je tek jedna stuba u njegovoj karijeri, već sada je pravi, a bit će još puno, puno bolji. Mandžukić me ugodno iznenadio, u Wolfsburgu je stasao u klasnog profesionalca. Baš kao i Jelavić u Rangersima, nije lako zabijati na Otoku, a Jelavić to radi bez teškoća – kazao je Mužinić.

Ključne riječi

Komentara 2

ŠI
šimun
10:22 23.12.2011.

da voli njegov stil igre, voli kako se baca, o bože ko može volit srnin stil igre

Avatar babas
babas
10:38 23.12.2011.

Srna je daleko najbolji reprezentativac u ovoj godini,iza njega Niko Kranjčar,bar što se tiče repke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije